Hrnčekový koláč s tvarohom a čerstvými lesnými malinami fotorecept
Foto: helena10
V piatok poobede sme nazbierali aj trocha lesných malín, ktoré už išli do dobrého koláča.
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka (alebo tuk, maslo) |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
1 bal. (200 g) |
|
1 bal. (200 g) |
|
3-4 PL |
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
Ovocie: | |
čerstvé lesné |
|
Postup
-
1
Pri prechádzke lesom sme okrem húb videli a nazbierali takúto nádheru.
-
2
Najprv som si poriadne ručne vymiešala suroviny na tvarohovú zmes. Potom v mise zmiešame suché suroviny, pridáme vajce a potom olej a mlieko. Vymiešame mixérom cesto, z ktorého približne polovicu som natrela na vymastený a strúhankou vysypaný plech o rozmeroch 28 x 38 cm. Na cesto som dala tvarohovú plnku.
-
3
Na tvarohovú plnku som husto rozložila nazbierané čerstvé lesné maliny. Navrch som vyliala zbytok cesta.
-
4
Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 40 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom, nakrájame. S množstvom malín je vláčny, šťavnatý a osviežujúci. Dobrú chuť!
Ďakujem @cesminaz a želám pekný deň.