Ovocný koláč

Hrnčekový koláč s kyslou smotanou a ovocím (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Nenáročný koláč, žiadna váha, odmerkou je hrnček. Ideálny na pohostenie alebo len tak ku kávičke.

24-28
porcií
30-40 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, postupne striedavo pridáme olej a vlažné mlieko. Zašľaháme po častiach preosiatu múku spojenú s práškom do pečiva.
  3. Pokiaľ sa všetko premieša na cesto, pripravíme suroviny na prípravu krému. Do misy dáme tvaroh, kyslú smotanu, zvyšok surovín a mixérom spolu premiešame. Nektárinky umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky.
  4. Plech 25x35 cm vymastíme maslovým papierom a posypeme vysypeme múkou. Vylejeme 2/3 cesta, nanesieme krém, naň rozložíme nakrájané nektárinky a navrch nalejeme zvyšok cesta. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 50-60 minút (kontrola upečenia špajľou).
  5. Po upečení necháme vychladnúť, pred podávaním posypeme práškovým cukrom a nakrájame. Dobrú chuť...