Hrnčekový jablkový koláč
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
3 hrnčeky |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
2 PL |
|
1/2 hrnčeka (mleté) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 a 1/2 hrnčeka (môže byť aj acidofilné) |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček (nastrúhané) |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
Ďalej potrebujeme: | |
|
|
(na poliatie) |
|
Postup
-
1
Najprv premiešame suché ingrediencie. Potom pridáme ostatné a vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný (vysoký) plech.
- 2
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C asi 40 minút.
- 3
Po upečení ihneď potrieme koláč džemom a necháme vychladnúť. Nakoniec polejeme čokoládou polevou.
- 4
Bezlepkovú verziu pripravíme zámenou 3 hrnčekov polohrubej múky za Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok do pečiva.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu