Hrnčekový jablkový koláč
Hrnčekový jablkový koláč

Hrnčekový jablkový koláč

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 2. októbra 2019. Komerčný recept.

Suroviny

3 hrnčeky
1 a 1/2 hrnčeka
2 PL
1/2 hrnčeka (mleté)
1 bal.
1 bal.
1 a 1/2 hrnčeka (môže byť aj acidofilné)
1 hrnček
1 hrnček (nastrúhané)
2 ks
1 bal.
Ďalej potrebujeme:
 (na poliatie)




Postup

  1. 1

    Najprv premiešame suché ingrediencie. Potom pridáme ostatné a vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný (vysoký) plech.

  2. 2

    Upečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C asi 40 minút.

  3. 3

    Po upečení ihneď potrieme koláč džemom a necháme vychladnúť. Nakoniec polejeme čokoládou polevou.

  4. 4

    Bezlepkovú verziu pripravíme zámenou 3 hrnčekov polohrubej múky za Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok do pečiva.

Diskusia k receptu

motyka
Stará klasika, ale niekedy sme dávali na veľký plech až kilo jabĺk. Je výborný a rýchly a nič sa na ňom nedá pokaziť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia