Hrnčekový čučoriedkový koláč
Foto: helena10
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
3 ks |
|
1 hrnček |
|
1 bal. |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1 bal. |
|
370-450 g (mrazené, z kompótu alebo čerstvé) |
|
Mrvenička: | |
70 g |
|
120 g |
|
170 g |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridávame mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec olej.
- 2
Cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu - ja posýpam strúhankou. Plech je klasická veľkosť.
- 3
Cesto posypeme čučoriedkami a navrch rozdrobíme mrveničku pripravenú z uvedených surovín. Piekla som 30 minút pri 170 stupňoch. Podľa rúry treba sledovať pečenie.
Tiež Čučoriedkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Súhlasím.