Hrnčeková mramorovaná ovocná bublanina fotorecept
Foto: helena10
K nedeľnej káve.
na 180 °C
Suroviny
2 ks veľké domáce |
|
1 hrnček |
|
1 bal. |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
Do orechového cesta: | |
1 hrnček (mleté) |
|
1/2 hrnčeka |
|
Na vrch: | |
|
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
na vymastenie plechu |
|
na posypanie plechu |
|
Postup
-
1
Klasická bublanina s ovocím vylepšená orechami a vrch pofŕkaný čokoládovou polevou. Jahody som doplnila čučoriedkami z kompótu, aby bolo dosť ovocia. Ovocie sa dá použiť akékoľvek čerstvé, kompótované i mrazené. Mlieko je v chladničke.
-
2
Vyšľahám vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávam a opatrne primiešam olej, mlieko a múku s kypriacim práškom.
-
3
Tretinu tohto klasického cesta som vyliala na vymastený a strúhankou vysypaný menší plech (22 x 28 cm). Do zvyšného cesta som pridala mleté orechy aj mlieko. Hustotu viete posúdiť od oka. Ak je zmes redšia, pridávam orechy alebo múku. Hustú zriedim mliekom.
-
4
Cesto vylepšené orechmi som naliala na klasické cesto. Navrch som naukladala jahody obalené v troške múky a ešte som pridala čučoriedky z kompótu, aby ovocia bolo dosť.
-
5
Piekla som vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. A je upečený.
-
6
Upečený koláč som riadne pofŕkala čokoládovou polevou.
-
7
Rez koláča:
-
8
Veľmi chutil.
Diskusia k receptu