Ovocný koláč

Hrnčeková mramorovaná ovocná bublanina (fotorecept)

Autor receptu: helena10

K nedeľnej káve.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Klasická bublanina s ovocím vylepšená orechami a vrch pofŕkaný čokoládovou polevou. Jahody som doplnila čučoriedkami z kompótu, aby bolo dosť ovocia. Ovocie sa dá použiť akékoľvek čerstvé, kompótované i mrazené. Mlieko je v chladničke.
  2. Vyšľahám vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávam a opatrne primiešam olej, mlieko a múku s kypriacim práškom.
  3. Tretinu tohto klasického cesta som vyliala na vymastený a strúhankou vysypaný menší plech (22 x 28 cm). Do zvyšného cesta som pridala mleté orechy aj mlieko. Hustotu viete posúdiť od oka. Ak je zmes redšia, pridávam orechy alebo múku. Hustú zriedim mliekom.
  4. Cesto vylepšené orechmi som naliala na klasické cesto. Navrch som naukladala jahody obalené v troške múky a ešte som pridala čučoriedky z kompótu, aby ovocia bolo dosť.
  5. Piekla som vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. A je upečený.
  6. Upečený koláč som riadne pofŕkala čokoládovou polevou.
  7. Rez koláča:
  8. Veľmi chutil.