Čokoládová torta
Hrnčeková brownie torta s quinoou bez lepku
Autor receptu: novalim
Dnes máme pre vás maškrtu, pri konzumácii ktorej nemusíte mať veľké výčitky. Obsahuje totiž výživné suroviny ako quinoa,
kakao, kokosový olej a mandle.* Ako sladidlo môžete zvoliť med alebo javorový sirup. Je efektná a rýchlo hotová - na polevu stačí
jogurt so sladidlom a maliny na ozdobu. Prekvapte svojich priateľov a známych a upečte si túto chutnú a výživnú tortu bez
lepku.
10 porcií |
45 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- V miske zmiešame uvarenú quinou, ryžovú a mandľovú múku, kakaový prášok, kypriaci prášok a soľ. Pridáme roztopený kokosový olej, tekutý med alebo javorový sirup, vanilkový extrakt a rozšľahané vajcia. Dobre spolu premiešame a nakoniec do cesta zapracujeme aj na drobné kúsky nasekanú čokolády (môžeme si čokoládu aj vopred roztopiť vo vodnom kúpeli).
- Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 25-30 minút pri 180 °C. Na konci urobíme test špajlou. Ak vyjde z cesta von suchá, torta je upečená.
- Na vychladnutú tortu nanesieme jogurtovú polevu, ktorú sme si pripravili zmiešaním jogurtu s oboma cukrami (cukry môžeme prípadne nahradiť medom alebo javorovým sirupom). Ozdobíme malinami a môžeme posypať ešte postrúhanou čokoládou.