Čokoládová torta

Hrnčeková brownie torta s quinoou bez lepku

Autor receptu: novalim

Dnes máme pre vás maškrtu, pri konzumácii ktorej nemusíte mať veľké výčitky. Obsahuje totiž výživné suroviny ako quinoa, kakao, kokosový olej a mandle.* Ako sladidlo môžete zvoliť med alebo javorový sirup. Je efektná a rýchlo hotová - na polevu stačí jogurt so sladidlom a maliny na ozdobu. Prekvapte svojich priateľov a známych a upečte si túto chutnú a výživnú tortu bez lepku.

10
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame uvarenú quinou, ryžovú a mandľovú múku, kakaový prášok, kypriaci prášok a soľ. Pridáme roztopený kokosový olej, tekutý med alebo javorový sirup, vanilkový extrakt a rozšľahané vajcia. Dobre spolu premiešame a nakoniec do cesta zapracujeme aj na drobné kúsky nasekanú čokolády (môžeme si čokoládu aj vopred roztopiť vo vodnom kúpeli).
  2. Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 25-30 minút pri 180 °C. Na konci urobíme test špajlou. Ak vyjde z cesta von suchá, torta je upečená.
  3. Na vychladnutú tortu nanesieme jogurtovú polevu, ktorú sme si pripravili zmiešaním jogurtu s oboma cukrami (cukry môžeme prípadne nahradiť medom alebo javorovým sirupom). Ozdobíme malinami a môžeme posypať ešte postrúhanou čokoládou.