12
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
35 - 40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zo žĺtkov a kryštálového cukru vyšľaháme penu do hladka najlepšie bez kryštálikov cukru. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej peny pridáme múku, olej, mlieko a vanilkový cukor a nakoniec do cesta pomaly ručne zamiešame kypriaci prášok.
- 2
Formu na bábovku potrieme olejom a nasypeme troška múky a snažíme sa ju dostať na celú formu. Polovicu cesta nalejeme do formy a do druhej pridáme kakao a zľahka zamiešame a nalejeme do formy. Pečieme na 180 stupňov 35 až 40 minút.
- 3
Keď bábovka vychladne, nakrájame ju a pocukríme. Servírujeme na dezertný tanierik, môžeme dozdobiť mätou alebo jedlými kvetmi.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu