Hrnčeková bábovka

naty203 - bez fotkynaty203, 5. mája 2024
12
porcií
35 minút
príprava
35 - 40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 ks
1 bal.
1 bal.
2 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Zo žĺtkov a kryštálového cukru vyšľaháme penu do hladka najlepšie bez kryštálikov cukru. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej peny pridáme múku, olej, mlieko a vanilkový cukor a nakoniec do cesta pomaly ručne zamiešame kypriaci prášok.

  2. 2

    Formu na bábovku potrieme olejom a nasypeme troška múky a snažíme sa ju dostať na celú formu. Polovicu cesta nalejeme do formy a do druhej pridáme kakao a zľahka zamiešame a nalejeme do formy. Pečieme na 180 stupňov 35 až 40 minút.

  3. 3

    Keď bábovka vychladne, nakrájame ju a pocukríme. Servírujeme na dezertný tanierik, môžeme dozdobiť mätou alebo jedlými kvetmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia