Hriešny karamelový zákusok

dankana - fotkadankana, 9. marca 2014
Hriešny karamelový zákusok
Foto: dankana

Tento zákusok patrí medzi našich TOP už pár rokov, tentokrát som ho vyskúšala s domácim karamelom podľa Lucietty a je fakt úžasný :-)

8
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
150 g
2 PL
125 g
4 ks
120 g
1 PL
1 štipka
125 ml
150 ml
1 čl
4 ks (na sneh)
280 g
4 PL
4 dcl
150 g




Postup

  1. 1

    BEBE keksy rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a rumom. Túto zmes utlačíme na spodok pekáča, v mojom prípade tortovej formy. Dáme na 10 minút piecť do rúry na 180°C.

  2. 2

    Uvaríme si domáci puding: žĺtky rozšľaháme s hnedým cukrom, pridáme soľ a škrob. Smotanu s mliekom a 4 lyžicami masla si dáme variť, až kým nezačnú vrieť. Potom zmes stiahneme z plameňa a za stáleho miešania zašľaháme do vaječnej zmesi. Potom celú zmes vrátime nna oheň a stále miešame, kým nezačne vrieť. Varíme asi minútu, potom pridáme vanilkový extrakt. Potom ešte horúcu zmes nalejeme do misky s nadrobno nasekanou čokoládou, necháme 2 minúty a vymiešame na kompaktnú hmotu. Potom premiešame s maslom na krém. Ak sa nám nechce robiť domáci puding

  3. 3

    Na vychladnutý korpus nalejeme tekutý karamel, dáme na 10 minút do chladničky a vylejeme na to puding. Dáme na 2 hodiny do chladničky zatuhnúť. Potom dáme na vrch bielka, vyšlahané nad parou s cukrom a dáme to vychladiť, najlepšie na celú noc. A dobrú chuť :-)

    Hriešny karamelový zákusok - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia