Foto: dankana
Tento zákusok patrí medzi našich TOP už pár rokov, tentokrát som ho vyskúšala s domácim karamelom podľa Lucietty a je fakt úžasný :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
125 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
125 g |
|
4 ks |
|
120 g |
|
1 PL |
|
1 štipka |
|
125 ml |
|
150 ml |
|
1 čl |
|
4 ks (na sneh) |
|
280 g |
|
4 PL |
|
4 dcl |
|
150 g |
|
Postup
-
1
BEBE keksy rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a rumom. Túto zmes utlačíme na spodok pekáča, v mojom prípade tortovej formy. Dáme na 10 minút piecť do rúry na 180°C.
- 2
Uvaríme si domáci puding: žĺtky rozšľaháme s hnedým cukrom, pridáme soľ a škrob. Smotanu s mliekom a 4 lyžicami masla si dáme variť, až kým nezačnú vrieť. Potom zmes stiahneme z plameňa a za stáleho miešania zašľaháme do vaječnej zmesi. Potom celú zmes vrátime nna oheň a stále miešame, kým nezačne vrieť. Varíme asi minútu, potom pridáme vanilkový extrakt. Potom ešte horúcu zmes nalejeme do misky s nadrobno nasekanou čokoládou, necháme 2 minúty a vymiešame na kompaktnú hmotu. Potom premiešame s maslom na krém. Ak sa nám nechce robiť domáci puding
- 3
Na vychladnutý korpus nalejeme tekutý karamel, dáme na 10 minút do chladničky a vylejeme na to puding. Dáme na 2 hodiny do chladničky zatuhnúť. Potom dáme na vrch bielka, vyšlahané nad parou s cukrom a dáme to vychladiť, najlepšie na celú noc. A dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu