Foto: merunka
Pečená na chate, takže sa ospravedlňujem za menej kvalitnú fotku :)
Postup
-
1
Korpus: Bielka vyšľaháme do tuha , keď je sneh asi v polovici vyšľahaný pridávame som po troche cukor a šľahala úplne do tuha. Keď máme bielka vyšľahané pridáme po jednom žĺtka a vodu. Pridáme preosiatu múku a kakao a dobre vymixujeme.
- 2
Plnka: Z cukru a vody si urobíme sirup, kt. pridáme do vyšľahaného vajca s cukrom. Necháme vychladnúť. Keď masa vychladne pridáme maslo a vanilkový cukor a vyšlaháme. Na tento maslový krém so dovnútra dávala aj jagody.
- 3
Tortu som obrezala do tvaru a odrezky som zmiešala so šťavou z jahodovej konzervy, vytvorí sa šťavnatá hmota s ktorou sa ľahko manipuluje. Na vrch som dala fondán z penových cukríkov, použila som hnedú gélovú potravinársku farbu a "gaťure" som nafarbila oranžovou čo mi zostala z minula. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu