Hriešna torta

merunka - fotkamerunka, 3. marca 2013
Hriešna torta
Foto: merunka

Pečená na chate, takže sa ospravedlňujem za menej kvalitnú fotku :)

Suroviny

6 ks
150 g
200 g
6 PL
1 ks
1 ks
6 PL
1 ks
1 ks
1 plechovka
80 g




Postup

  1. 1

    Korpus: Bielka vyšľaháme do tuha , keď je sneh asi v polovici vyšľahaný pridávame som po troche cukor a šľahala úplne do tuha. Keď máme bielka vyšľahané pridáme po jednom žĺtka a vodu. Pridáme preosiatu múku a kakao a dobre vymixujeme.

  2. 2

    Plnka: Z cukru a vody si urobíme sirup, kt. pridáme do vyšľahaného vajca s cukrom. Necháme vychladnúť. Keď masa vychladne pridáme maslo a vanilkový cukor a vyšlaháme. Na tento maslový krém so dovnútra dávala aj jagody.

  3. 3

    Tortu som obrezala do tvaru a odrezky som zmiešala so šťavou z jahodovej konzervy, vytvorí sa šťavnatá hmota s ktorou sa ľahko manipuluje. Na vrch som dala fondán z penových cukríkov, použila som hnedú gélovú potravinársku farbu a "gaťure" som nafarbila oranžovou čo mi zostala z minula. :)

Diskusia k receptu

alexdidi
Toto je moja HRIEŠNA TORTA na Vareche.....chuťou samozrejme.......
vanilka111
vtipná a vydarená :-), ale recept je pre začiatočníka,ktorý nemá veľa skúseností s pečením piškótového cesta, veru zmätočný..naozaj si cesto po pridaní múky poriadne vymixovala? a nebolo padnuté? veď práve vtedy ho treba už len zľahka podoberať aby ostalo ľahké ako pena..a kam si použila tú šťavnatú hmotu z odrezkov? niečo mi ušlo?
merunka
nie nebolo padnuté, predtým som tiež nemixovala, ale dostala som na vianoce jednu knihu o pečení a korpus mám odtiaľ a tam bolo písané k tomu korpusu že sa má vymixovat :) šťava sa zmiešala z odrezkami ako je tam písané a myslela som, že je jasné že sa tie odrezky používajú na vytvarovanie tých kopčekov, ale tak asi nie no :)
evanaaa
Výborná, iste, a ja tam nevidím nič, čo by ma malo zmiatnuť, postup je jasný, tu je opačný - do bielkového snehu sa pridávajú vajcia, dôležité je, že po jednom, čo je aj písané, takýto korpus som robievala, je dobrý pre dia pečenie, lebo opačne - vyšľahať najprv žĺtky s cukrom sa so sladidlom nedá, aspoň nie s každým. Ale dá sa aj ručne domiešať.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia