Hriešna torta

Autor receptu: merunka

Pečená na chate, takže sa ospravedlňujem za menej kvalitnú fotku :)

Postup

  1. Korpus: Bielka vyšľaháme do tuha , keď je sneh asi v polovici vyšľahaný pridávame som po troche cukor a šľahala úplne do tuha. Keď máme bielka vyšľahané pridáme po jednom žĺtka a vodu. Pridáme preosiatu múku a kakao a dobre vymixujeme.
  2. Plnka: Z cukru a vody si urobíme sirup, kt. pridáme do vyšľahaného vajca s cukrom. Necháme vychladnúť. Keď masa vychladne pridáme maslo a vanilkový cukor a vyšlaháme. Na tento maslový krém so dovnútra dávala aj jagody.
  3. Tortu som obrezala do tvaru a odrezky som zmiešala so šťavou z jahodovej konzervy, vytvorí sa šťavnatá hmota s ktorou sa ľahko manipuluje. Na vrch som dala fondán z penových cukríkov, použila som hnedú gélovú potravinársku farbu a "gaťure" som nafarbila oranžovou čo mi zostala z minula. :)