Foto: timara
Jarná, svieža, zelená polievka. Naozaj delikátna chuť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pór nakrájame na jemno a dáme ho do hrnca s rozpusteným maslom. Cibuľu nakrájame najemno a pridáme do hrnca s pórkom. Trochu podlejeme vývarom alebo vodou. Hrniec prikryjeme a za občasného miešania podusíme.
- 2
Keď cibuľa s pórkom zmäknú, prisypeme hrášok a hneď zalejeme vývarom, len do takej výšky, aby bol hrášok sotva potopený. Osolíme, okoreníme a čo najrýchlejšie privedieme k varu. Hrášok povaríme len chvíľočku, aby si zachoval sviežu zelenú farbu. Polievku ochutíme troškou muškátoveho oriešku.
- 3
Vlejeme do mixéra alebo rozmixujeme ponorným mixérom. Aby mala polievka jemnú a sviežu chuť, polievku prepasírujeme cez jemný cedník. Do polievky vlejeme smotanu a polievku už len prehrejeme - už nenechávame zovrieť!
- 4
Polievku podľa potreby ešte dochutíme ak je príliš hustá, zriedime ešte vývarom. Polievka by mala mať sviežu zelenú farbu a jemnú chuť. Podávame s chlebovými krutónmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
takúto polievku rada zjem...akurát-nemixujem..jednoducho-všetko "vcelku"...môžem aj naberačku veľkú...:-)
Krutóny som spravila opražené na masle aj s troškou celej rasce, k polievke to pekne pasovalo.
Vďaka, už je v KK. :)
Tak všetkým len to dobré do roku 2015 a nech nám to varí . . . :))
Vdacne Vam poradime: Ked kliknete hore na to srdiecko, dostanete sa uz priamo do Vasej KK. Na to, aby ste si recept do kucharskej knihy ulozili, musite kliknut v zahlavi receptu na Uloz do KK:
V pripade, ze by ste potrebovali akukolvek asistenciu na Varecha.sk, radi Vam pomozeme, ak nam napisete e-mail na redakcia@varecha.sk