Foto: kkaja
áno, dnes bola na obed ... :)
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravíme si hrášok ... buď použijeme čerstvý, alebo vyberieme z mrazničky ... ako ja ...
-
2
na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájané zemiaky ...
-
3
pridáme hrášok, podusíme, ochutíme soľou, ml.čiernym korením, strúhaným muškátovým orieškom ...
-
4
zalejeme vývarom a pomaly varíme do zmäknutia ...
-
5
nakoniec polievku dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom ... na panvici opečieme na kocky nakrájaný chlebík ... polievku na tanieri dozdobíme kyslou smotanou, pažítkou, krutónkami z opečeného chleba a postrúhame muškátový oriešok dobrú chuť
@margaretka28 ano použila som domáci hrášok ktorý som si v lete dala zamraziť a potom celú zimu vyťahujem :D
@mijaita ten špenát je dobrý nápad určite tú polievočku ozvláštni
:D