Hrachová polievka so slaninou

maggi - fotkamaggi, 7. septembra 2013
Hrachová polievka so slaninou
Foto: maggi

Komerčný recept

Suroviny

200 g
1 ks
150 g
1 PL
3 - 5 strúčikov
1 PL (alebo oleja )
1 PL
2 kocky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca nasypte hrách. Zalejte ho asi litrom vody a nechajte najlepšie cez noc v chladničke bobtnať. Anglickú slaninu nakrájajte na rezančeky a ľahko orestujte vo väčšom hrnci. Vypečenú slaninu dajte bokom.

  2. 2

    Do tuku pridajte ešte olej alebo masť, na ktorej speňte nadrobno nakrájanú cibuľu. Zaprášte múkou, zľahka orestujte, prilejte vodu aj s hrachom a prešľahajte metličkou. Keď sa polievka začne variť, pridajte kocky MAGGI Hovädzieho bujónu.

  3. 3

    Po 20 – 30 minútach, keď sa hrách začne rozvárať, pridajte nasekaný cesnak, čierne korenie a všetko rozmixujte tyčovým mixérom dohladka. Dochuťte majoránom a podľa potreby dosoľte. Polievku ozdobte vypečenou slaninou a podávajte najlepšie horúcu.

Recept je zaradený do kategórií:
Strukoviny, Polievky, Lacné jedlá, Varené, Komerčné tagy, Maggi

Diskusia k receptu

marika21
Polievka mǒže byť dobrá, len tá slaninka na koncoch je asi upečená viac ako by bolo treba. Podľa mňa by mala byť chrumkavá, ružová.....