Foto: maggi
Komerčný recept
Postup
-
1
Do hrnca nasypte hrách. Zalejte ho asi litrom vody a nechajte najlepšie cez noc v chladničke bobtnať. Anglickú slaninu nakrájajte na rezančeky a ľahko orestujte vo väčšom hrnci. Vypečenú slaninu dajte bokom.
- 2
Do tuku pridajte ešte olej alebo masť, na ktorej speňte nadrobno nakrájanú cibuľu. Zaprášte múkou, zľahka orestujte, prilejte vodu aj s hrachom a prešľahajte metličkou. Keď sa polievka začne variť, pridajte kocky hovädzieho bujónu.
- 3
Po 20 – 30 minútach, keď sa hrách začne rozvárať, pridajte nasekaný cesnak, čierne korenie a všetko rozmixujte tyčovým mixérom dohladka. Dochuťte majoránom a podľa potreby dosoľte. Polievku ozdobte vypečenou slaninou a podávajte najlepšie horúcu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu