Hovädzie v keli

bojar - bez fotkybojar, 4. júla 2011
4 - 6
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 dkg
1 hlávka
1 ks nasekaná
3 - 5 strúčik




Postup

  1. 1

    Maso nakrájame na kocky, na omastku opražíme nakrájanú cibulku do zlatova, pridáme nasekaný cesnak 1/2 množstva a pridáme maso. Opražíme tak aby sa zatiahlo, podlejeme vodou a zakraté za občasného mie訚ania dusíme do maka. Před dorobením vložíme nakrájaný kel, soľ, mleté korenie a rascu a ďalej dusíme. Keď je kel maký pridáme prelisovaný zbytok cesnaku a majorán. Chvíľku dusíme aby sa nám chute spojily. prílohou sú varené zemiaky (u nás zvané krumple)

Diskusia k receptu

jamarlen
dokelu, také dobré jedlo, a len v počítači! tak sa cez víkend posnažíme aj my:))))
hubata
A veru som kel v našich potravinách dávno nevidela. Musím mrknúť a urobím toto jedlo. Inak možno by sa dala kelovica urobiť aj z novej kapusty, len predsa má kel trošku inú, svojskú chuť. Ďakujem za inšpiráciu.
bozulka
Takéto jedlo sme mali aj my radi,ale robila som každé zvlášť-kel varený so zemiakmi,ochutený,mäsko jedno aké,bravčové alebo hov./hov.nám viac chutilo/ udusené ako guláš a podával sa- kel,doprostred gulášik, ako príloha dobrý chlebík.
terinka55
...robím presne tak ako bozulka@... každý však podľa svojho
ako mu to vyhovuje a chutí, príma jedlo :)
evanaaa
Ja tiež robím ku kelu dusené mäso na šťave, aj k väčšine omáčok, je to lepšie ako najká fašírka, a pod. ( K tej si dám radšej zemiaky a uhorku).
evanaaa
Hubata, máš pravdu - moja švagrina nerobievala kel, ale kapustu a povedala, že to miesto kelu. Ale aj keď sú príbuzné, majú úplne inú chuť, tak som nechápala ako to robila , veď do oboch ide cibuľa, rasca, akurát do kelu ide cesnak, takže kapzusta zostáva stále kapustou a kek kelom. Ale divím sa, že si ho nevidela, podľa mňa je všade.
anuska1
toto jedlo zrovna dnes robím na obed, deti ho majú radi a ostane dúfam aj na zajtra - majú prázdniny!!!! odporúčam vyskúšať




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia