Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept)
	        Autor receptu: elekra
	         
	        
	        Aby môj vytúžený vianočný dar nezostal v hanbe, tak som ho dnes využila pri varení 
obeda. Hovädzie mäsom som si včera večer naložila a dnes sa spokojne dusilo v mojom 
krásnom červenom tajine.
| 		  
				  	  
				  	4-6 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	150-160 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Hovädzie mäso som umyla, osušila, nakrájala na väčšie kusy, dala do misky a pridala som na plátky nakrájanú veľkú cibuľu, hrubozrnnú morskú soľ, mleté čierne korenie, sladkú papriku, rozdrvené lístky sušenej levandule, oregano a rascu. Všetko som preliala olivovým olejom. Cez noc si mäso odpočinulo v chladničke
 - a dnes som si dala  rozpáliť tajine. Do zohriateho hrnca som dala naložené  mäso, opiekla som ho zo všetkých strán, 
 - podliala vodou a nechala svojmu osudu pod pokrievkou cca  1 a 1/2  až 2 hodiny. Občas som skontrolovala, či je dosť tekutiny.
 - Očistila som si jeden veľký petržlen, dve veľké mrkvy a nachystala polovičku hlávky brokolice. Do poduseného mäsa 
 - som pridala nakrájanú zeleninu,
 - pridala vodu a nechala som dusiť ešte cca 1/2 hodinky. Podusenú zmes mäsa a zeleniny som poprášila hladkou múkou, 
 - premiešala a nechala som múku ešte povariť asi 10 minút. Podľa potreby možno ešte dochutiť soľou alebo koreninami.
 - Podávala som s uvarenou cestovinou, dnes to boli turbánky.