Hovädzie so zeleninou z tajine (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Aby môj vytúžený vianočný dar nezostal v hanbe, tak som ho dnes využila pri varení
obeda. Hovädzie mäsom som si včera večer naložila a dnes sa spokojne dusilo v mojom
krásnom červenom tajine.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
150-160 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla, osušila, nakrájala na väčšie kusy, dala do misky a pridala som na plátky nakrájanú veľkú cibuľu, hrubozrnnú morskú soľ, mleté čierne korenie, sladkú papriku, rozdrvené lístky sušenej levandule, oregano a rascu. Všetko som preliala olivovým olejom. Cez noc si mäso odpočinulo v chladničke
- a dnes som si dala rozpáliť tajine. Do zohriateho hrnca som dala naložené mäso, opiekla som ho zo všetkých strán,
- podliala vodou a nechala svojmu osudu pod pokrievkou cca 1 a 1/2 až 2 hodiny. Občas som skontrolovala, či je dosť tekutiny.
- Očistila som si jeden veľký petržlen, dve veľké mrkvy a nachystala polovičku hlávky brokolice. Do poduseného mäsa
- som pridala nakrájanú zeleninu,
- pridala vodu a nechala som dusiť ešte cca 1/2 hodinky. Podusenú zmes mäsa a zeleniny som poprášila hladkou múkou,
- premiešala a nechala som múku ešte povariť asi 10 minút. Podľa potreby možno ešte dochutiť soľou alebo koreninami.
- Podávala som s uvarenou cestovinou, dnes to boli turbánky.