Hovädzie s horčicovou a paradajkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnes sme mali na obed hovädzinku. Priateľ s horčicovou a ja s paradajkovou omáčkou. Knedla bola kupovaná, ako vždy.
4 porcie |
10 minút príprava |
60 a viac minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäsko som umyla, osušila, naklepala , osolila, okorenila a poprášila múkou.
- Na oleji som si spenila cibuľku...
- Na panvici opražíme kusky mäsa, aby sa zatiahli.
- Zatiahnuté mäská dáme do kastróla s cibulkou...
- Podlejeme vodou, osolíme a dusíme do mäkka.
- Keď je mäsko udusené, možeme dokončiť omáčku. Mäso vyberieme na tanier a omáčku rozdelíme do dvoch kastrólov. Do jednej pridáme horčicu,trocha vody v ktorej sme rozmiešali 1PL hladkej muky na zahustenie, necháme prejsť varom a vratime mäská do omáčky.
- Takto vyzerá jedlo pre priatela-ukážka.
- Druhú omáčku pripravíme pridaním paradajkového pretlaku, cukru a nakoniec zahustíme trochou vody s hladkou múkou.
- A takto vyzera jedlo pre mňa. Jedli sme k tomu kupovanú knedlu.