Hovädzie s horčicovou a paradajkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnes sme mali na obed hovädzinku. Priateľ s horčicovou a ja s paradajkovou omáčkou. Knedla bola kupovaná, ako vždy.

4
porcie
10 minút
príprava
60 a viac minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäsko som umyla, osušila, naklepala , osolila, okorenila a poprášila múkou.
  2. Na oleji som si spenila cibuľku...
  3. Na panvici opražíme kusky mäsa, aby sa zatiahli.
  4. Zatiahnuté mäská dáme do kastróla s cibulkou...
  5. Podlejeme vodou, osolíme a dusíme do mäkka.
  6. Keď je mäsko udusené, možeme dokončiť omáčku. Mäso vyberieme na tanier a omáčku rozdelíme do dvoch kastrólov. Do jednej pridáme horčicu,trocha vody v ktorej sme rozmiešali 1PL hladkej muky na zahustenie, necháme prejsť varom a vratime mäská do omáčky.
  7. Takto vyzerá jedlo pre priatela-ukážka.
  8. Druhú omáčku pripravíme pridaním paradajkového pretlaku, cukru a nakoniec zahustíme trochou vody s hladkou múkou.
  9. A takto vyzera jedlo pre mňa. Jedli sme k tomu kupovanú knedlu.