Hovädzie s cícerom na karí (alebo aj bez)

hanee - fotkahanee, 31. marca 2012
Hovädzie s cícerom na karí (alebo aj bez)
Foto: hanee

V zásade taký gulašik s ktorým sa dá čarovať na mnoho spôsobov.

10
porcií
20 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäsko umyjeme nakrájame na menšie kocky, asi ako na gulaš. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobno. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme do neho nakrájanu cibuľu, opražime do sklovita, zasypeme tak dvoma lyžičkami červenej papriky (ak mate radi, tak štiplavej), premiešame a pridame mäsko. Poopekame zo všetkých strán, osolíme a zalejeme vývarom (pokojne "kockovým"). Pridáme curry pastu, podla chuti a dusííííííííme do rozpadnutia mäska. (Curry pokojne vynechajte ak nemate radi, robievam to aj tak ze tam namiesto toho davam sweet chilly omáčku.)

  2. 2

    Keď je mäsko hotové prisypeme scedený cícer z konzervy a povaríme už len 20 minút, to mu stačí. (Alebo použimeme suchý, deň vopred namočený cícer, v tom prípade varíme od začiatku spolu s mäskom.) Hotové by to malo vyzerať asi takto:

    Hovädzie s cícerom na karí (alebo aj bez) - obrázok 2
  3. 3

    V tomto stave to niekoľko dní vydrží v chladničke, alebo naporcujte a dajte do mrazáku. Čerstvé to papáme z misiek bez príboru len s pita chlebíkom. Daľšie porcie pripravujem na panvici, vačsinou do toho prihodím z mrazáku nejakú zeleninovú zmes, nechám prehriať kým odparí sa prebytočná voda a podávame na pita chlebe preliate dressingom ( smotanový jogurt, pretlačený cesnak, nasekaný koriander)

  4. 4

    Alebo zmes zabalíme do pita chlebíka zasypeme strúhaným syrom a necháme zapiecť v trúbe. Alebo papáme s ryžou, aaaalebo ako sa komu páči .o)

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Obed, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vyzerá to skvele, všetko čo si použila mám rada okrem cícera, neviem mu prísť na chuť:)