Hovädzie s cícerom na karí (alebo aj bez)

hanee - fotkahanee, 31. marca 2012
Hovädzie s cícerom na karí (alebo aj bez)
Foto: hanee

V zásade taký gulašik s ktorým sa dá čarovať na mnoho spôsobov.

10
porcií
20 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäsko umyjeme nakrájame na menšie kocky, asi ako na gulaš. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobno. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme do neho nakrájanu cibuľu, opražime do sklovita, zasypeme tak dvoma lyžičkami červenej papriky (ak mate radi, tak štiplavej), premiešame a pridame mäsko. Poopekame zo všetkých strán, osolíme a zalejeme vývarom (pokojne "kockovým"). Pridáme curry pastu, podla chuti a dusííííííííme do rozpadnutia mäska. (Curry pokojne vynechajte ak nemate radi, robievam to aj tak ze tam namiesto toho davam sweet chilly omáčku.)

  2. 2

    Keď je mäsko hotové prisypeme scedený cícer z konzervy a povaríme už len 20 minút, to mu stačí. (Alebo použimeme suchý, deň vopred namočený cícer, v tom prípade varíme od začiatku spolu s mäskom.) Hotové by to malo vyzerať asi takto:

    Hovädzie s cícerom na karí (alebo aj bez) - obrázok 2
  3. 3

    V tomto stave to niekoľko dní vydrží v chladničke, alebo naporcujte a dajte do mrazáku. Čerstvé to papáme z misiek bez príboru len s pita chlebíkom. Daľšie porcie pripravujem na panvici, vačsinou do toho prihodím z mrazáku nejakú zeleninovú zmes, nechám prehriať kým odparí sa prebytočná voda a podávame na pita chlebe preliate dressingom ( smotanový jogurt, pretlačený cesnak, nasekaný koriander)

  4. 4

    Alebo zmes zabalíme do pita chlebíka zasypeme strúhaným syrom a necháme zapiecť v trúbe. Alebo papáme s ryžou, aaaalebo ako sa komu páči .o)

Diskusia k receptu

tinca
vyzerá to skvele, všetko čo si použila mám rada okrem cícera, neviem mu prísť na chuť:)
rybarkuchar
Recept podľa môjho gusta: málo ingrediencií, strukovina a naozaj priestor pre "čarovanie". Ukladám.
hanee
@tinca , kludne to sprav s fazulou, alebo hrachom. Ja len ze cicer som nasla osupany a ostatne strukoviny nie. A ja nemozem papat supky zo strukovin.
A mozno skus nekonzervovy cicer namocit a prikvapkaj do vody citron, vezme mu to tu nahorklu chut. Tu este pri namacani davaju do vody taku zelenu burinu, ktorej meno bohuzial neviem prelozit, vyzera ako petrzlenova vnat, ale kedze som tu petrzlen nikdy nevidela, tak to asi nebude ono, jedine ze by ho chovali len na vnat .o))
evusik
s cícerom som ešte nerobila, ale podobne robím hovädzie s hráškom.... veľký hrniec aspoň na dva dni a jeme ho s chlebom alebo so zemiakmi, je to dobrotka.... cícer mám, tak najbližšie vyskúšam... krásne foto :-)
irenaw
páči sa mi recept, vyskúšam pomalé varenie v rímskom hrnci, uložené :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia