Hovädzie s cícerom na karí (alebo aj bez)
Autor receptu: hanee
V zásade taký gulašik s ktorým sa dá čarovať na mnoho spôsobov.
10 porcií |
20 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäsko umyjeme nakrájame na menšie kocky, asi ako na gulaš.
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobno.
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme do neho nakrájanu cibuľu, opražime do sklovita, zasypeme tak dvoma lyžičkami červenej papriky (ak mate radi, tak štiplavej), premiešame a pridame mäsko. Poopekame zo všetkých strán, osolíme a zalejeme vývarom (pokojne "kockovým").
Pridáme curry pastu, podla chuti a dusííííííííme do rozpadnutia mäska. (Curry pokojne vynechajte ak nemate radi, robievam to aj tak ze tam namiesto toho davam sweet chilly omáčku.)
- Keď je mäsko hotové prisypeme scedený cícer z konzervy a povaríme už len 20 minút, to mu stačí. (Alebo použimeme suchý, deň vopred namočený cícer, v tom prípade varíme od začiatku spolu s mäskom.) Hotové by to malo vyzerať asi takto:
- V tomto stave to niekoľko dní vydrží v chladničke, alebo naporcujte a dajte do mrazáku.
Čerstvé to papáme z misiek bez príboru len s pita chlebíkom.
Daľšie porcie pripravujem na panvici, vačsinou do toho prihodím z mrazáku nejakú zeleninovú zmes, nechám prehriať kým odparí sa prebytočná voda a podávame na pita chlebe preliate dressingom ( smotanový jogurt, pretlačený cesnak, nasekaný koriander)
- Alebo zmes zabalíme do pita chlebíka zasypeme strúhaným syrom a necháme zapiecť v trúbe.
Alebo papáme s ryžou, aaaalebo ako sa komu páči .o)