Hovädzie rezne v citróne a olivovom oleji

Autor receptu: carlos5112

Vynikajúci spôsob ako si zdravo a chutne pripraviť hovädzie rezne...

3
porcie
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si nakrájame a vyklepeme mäso. Potom si vytlačíme šťavu z jednej polky citróna do misky/tanierika. Do toho nalejeme olivový olej a zamiešame. Do pripravenej marinády naložíme rezne, poriadne omočíme a dáme do chladničky na 10-15 min, po 15 min ich môžeme obrátiť a dáme ich na ďalších 10-15 min naspať do chladnčiky.
  2. Medzitým ako máme mäsko v chladničke si môžeme pripraviť prílohu zo zeleniny. Zeleninu umyjeme, nakrájame a pripravíme podla vlastných chutí. Na obed odporúčam zelenú/šalatovú zeleninu ako je ľadový šalát, špenát, baby špenát, rukola.. Ku tomu pre chuť napr cherry paradajky, je to ľubovolné. Ja mám rád kukuricu tak som pridal kukuricu, ak chcete mať viac vlákniny v obede môžete pridať namiesto kukurice fazuľové struky.
  3. Keď máme pripravenú zeleninu, vyberieme mäso, necháme marinádu trochu stiecť naspäť do misky, pokoreníme (môžete si do jednej misky zmiešať kúsok korenia, soli, červenej papriky) posypeme bylinkami a dáme ho na panvicu. Mäsko budeme pražiť na olivovom oleji a stredne silnom ohni. (cca 4 minutky z jednej strany a 4 minutky z druhej strany). Akonáhle bude mäso urobene pridáme ho na tanier ku zelenine. Zvyšnú marinádu dáme na panvicu, pridáme šťavu z druhej polky citróna, pridáme trochu masla.. Počkáme dokým sa nám maslo roztopí a šťavou ktorá nám z toho vznikne polejeme mäso na tanieri. Dobrú chuť.