Hovädzie plece na smotane fotorecept

lencsejani - fotkalencsejani, 18. októbra 2014

Hovädzie pliecko patrí medzi hovädzie mäso zadné, aj keď o tom väčšina ľudí možno nevie. Kúpil som krásny kus vhodný na dusenie,mal som chuť Zobraziť celý popisHovädzie pliecko patrí medzi hovädzie mäso zadné, aj keď o tom väčšina ľudí možno nevie. Kúpil som krásny kus vhodný na dusenie,mal som chuť na zeleninovo-smotanovú šťavu.

6
porcií
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,3 kg
4 PL
2 ks
2 ks
3 ks
3 ks
3 strúčiky väčšie
2 dcl
250 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Pliecko som umyl, osušil a vyfotil:-)

    Hovädzie plece na smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na horúcej masti som ho rýchlo opiekol zo všetkých strán a uložil bokom

    Hovädzie plece na smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na výpeku som opražil cibuľu, mrkvu a petržlen pokrájané na menšie kocky spolu s očisteným cesnakom, pridal som bobkový list a celé nové korenie.

    Hovädzie plece na smotane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložil som späť mäso a zalial to celé vriacou vodou 2 dcl, teraz som mäso aj osolil. Robil som to v tlakovom hrnci, čas prípravy sa tak skrátil na polovicu.

    Hovädzie plece na smotane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Presne za hodinu som mal pliecko mäkké, hotové.

    Hovädzie plece na smotane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vybral som ho zo šťavy, taktiež koreniny. Zeleninu som rozmixoval tyčovým mixérom, prilial som smotanu 33% , dochutil pár kvapkami citrónovej šťavy a hotovo.

    Hovädzie plece na smotane (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso som pokrájal na plátky s hrúbkou asi 1 cm, vyšlo mi 9 ks. Kolagénové vlákna sa udusili úplne do mäkka, na dotyk sa lepili, vtedy je to správne, mäso sa až rozplýva na jazyku.

    Hovädzie plece na smotane (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzičasom sa uvarili aj halušky, takže sme mohli obedovať. Prajem aj Vám príjemnú a dobrú chuť!

Diskusia k receptu

havino
krásne a chutné, varím na vlas, na počet, sa smejem teraz, že asi aj kúskov zeleniny rovnako, ako u mňa doma v kuchte, tiež v kuchte a jedine len v kuchte, šťava sa mi neodparí, mám je tolko kolko si zalejem, urobím budúci týžden, mám pekný kus hovädziny
gnoca
skvely vykon..mnam...hned ukladam do KK. a tlakovy hrniec mi uz dlhsiu dobu lezi len tak, takze zajtra hned prevetram, vyborny tip.
brambora
krasna slnecna fotka... to je vyhoda rodinnych domcekov ;) u mna by bolo blbe keby som vysla pred panelak fotit jedlo :D jedlo je urcite uzasne, aj ked ja "svieckovu" moc nemusim...
tiginko
perfektné jedlo, ja robím "sviečkovú" podobne, dusím v kuchte. S haluškami som teda ešte nejedla, ale prečo nie...
jozka2
Vyzera to chutovo I esteticky vyborne.Dufam,ze je dalsi fachman na obzore.5*
skillet
Pekný recept, zajtra mám v pláne ho vyskúšať. ďakujem
kukulienka71
Mňam! robím tiež rovnako, len mäso nakrájam už pred dusením na plátky alebo väčšie kocky. 5*
elena
Krásny recept, pochvala ( ako muž) !!! Za takéto veci treba mužov CHVÁLIŤ!
lencsejani
@elena , Dakujem ! :-) Uz od detstva som oxidoval v kuchyni :-) . Som masiar,takze nemam daleko k vareniu. Teraz by som radsej kuchára robil :-). Este raz Dakujem. Ale neprehánaj :-) .
pusta
veľmi pekný chuť vzbudujúci recept, nádherné foto, perfektný postup.
*****
babkamt
Práve dnes robím sviečkovú. Rozkázala si ju vnučka. Podávam ju s knedľou.Do omáčky pridám trochu horčice a strúhanú citrónovú kôru nakoniec. Inak robíme rovnako v tlakovom hrnci. Pekný deň prajem. 5*
boxik
Pekný recept a zrejme aj chutný , vidieť že niektorí ľudia ešte nezabudli variť.To som si rypol do tých zdravých a v podstate nejedlých receptov s ktorými ako by sa roztrhlo vrece.
mariamka
aj mne sa paci tato "svieckova", uz davno nebola, rada sa inspirujem
zdenka1009
Takto pripravené mäsko má rád moja polovička...prekvapím ho podľa tvojho rcp...5 hviezd :-)
daguska
Vynikajúce mäsko,stavnaté,chutné.Tiez som uz dávnejsie nerobila,zas navarím.
evanaaa
Tiež máme radi mäso na smotane, aj takto, so zeleninou na spôsob sviečkovej, čo sa mi páči, že tam ale nie je v názve, lebo sviečková je podľa mňa nie omáčka ale názov mäsa, no, ale je to už jedno. Ja občas robím aj zo stehna ( hovädzieho) aj z pliecka, len ma mýli, ako píšeš, že pliecko je mäso zadné a nevidím, že by niekto protestoval - okrem mňa. Podľa mňa je plece vpredu, ale to nič, hlavne. že chutí :)))
pacik
Robím ako ty, len dávam ešte aj kúsok zeleru a kalerábu a zeleninu pasírujem cez sitko, máme v omáčke radi jej kúsočky. Načase zasa uvariť :-)
gabriele
recept je to celkom fajn...zeler mi tam vsak chyba :)...ale k tomu uvodu-urcite vacsina ludi vie, ze hovadzie plece je odjakziva maso predne...a nie zadne :)
lencsejani
@ kukulienka 71,dakujem! @ gabriele , ano ,plece je predu ale predává sa ako hovadzie zadne, som masiar :-). @ evanaaa, to len odborny názov :-), dakujem. hlavne aby Vám chutilo :-) .
evanaaa
Och, a ja som si myslela, že ak kúpim hov. zadné, kupujem pliecko :-)
evanaaa
Opravujem - myslela som si, že kupujem stehno ( nie pliecko).
gabriele
povedala by som, ze " Eine Schwalbe macht noch keinen Sommer" čiže jedna lastovička leto nerobi...čiže jedna internetova stranka nepremeni hovadzie pliecko na maso hovadzie zadne... :)
používateľ nemá avatar
asu
asu
Lencsejani, vyskúšali sme to na dnešný obed. Chutilo. Ďakujem za rsp.ukaldám do kuchárskej knihy.
lencsejani
@Evanaaa (19.10.2014 16:35) Zdravím ,áno hov.plece je predu ,ale vzhľadom na jej kvalitu a śtruktúru tak masiari zhodnocujú ako hov.zadné. Pravda nie celé plece len časť. Dakujem .

lencsejani
@Brambora (18.10.2014 18:45) Zdravím. Nie je to sviečková ,tú robím úplne ináč. Je to hov. na smotane a chutí úplne rozdielne. Dakujem.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia