Hovädzie plece na smotane (fotorecept)
Autor receptu: lencsejani
Hovädzie pliecko patrí medzi hovädzie mäso zadné, aj keď o tom väčšina ľudí možno
nevie. Kúpil som krásny kus vhodný na dusenie,mal som chuť na zeleninovo-smotanovú
šťavu.
6 porcií |
15 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Pliecko som umyl, osušil a vyfotil:-)
- Na horúcej masti som ho rýchlo opiekol zo všetkých strán a uložil bokom
- Na výpeku som opražil cibuľu, mrkvu a petržlen pokrájané na menšie kocky spolu s očisteným cesnakom, pridal som bobkový list a celé nové korenie.
- Vložil som späť mäso a zalial to celé vriacou vodou 2 dcl, teraz som mäso aj osolil. Robil som to v tlakovom hrnci, čas prípravy sa tak skrátil na polovicu.
- Presne za hodinu som mal pliecko mäkké, hotové.
- Vybral som ho zo šťavy, taktiež koreniny. Zeleninu som rozmixoval tyčovým mixérom, prilial som smotanu 33% , dochutil pár kvapkami citrónovej šťavy a hotovo.
- Mäso som pokrájal na plátky s hrúbkou asi 1 cm, vyšlo mi 9 ks. Kolagénové vlákna sa udusili úplne do mäkka, na dotyk sa lepili, vtedy je to správne, mäso sa až rozplýva na jazyku.
- Medzičasom sa uvarili aj halušky, takže sme mohli obedovať. Prajem aj Vám príjemnú a dobrú chuť!