Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte

frezia - fotkafrezia, 28. januára 2013
Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte
Foto: frezia

Co su pre nas jablka,pre sicilcanov su pomarance. Pomarance a grapefruity pripravuju na rozne sposoby. Kedze sa najviac pouzivaju v surovom stave,su bohate na vitamin C. Citrusove ovocie a hlavne grapefruit znizuju cholesterol a spaluju tuky.

2
porcie
30 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1 ks (veľký)
2 ks
 čerstvo namleté
1 ks
1 ks
20 g
z 1/2
4 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kozu z pomarancov a grapefruitu poriadne obrezat,potom ich pokrajat asi na polcentimetrove platky. Poukladat na väcsi tanier,najskor grapefruit,na to pomarance. Osolit a okorenit. Ocistenu cervenu cibulu pokrajame na platky a polozime na pomarance. Fenikel pokrajame na jemne platky,alebo kocky a polozime na cibulu.

    Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte - obrázok 1
  2. 2

    Vytlacenu stavu z citrona zmiesame so solou,korenim a olivovym olejom. Zmesou polejeme pripravene platky citr.ovocia,feniklu a cibule. Pistacie nahrubo posekame kratko na suchej panvici orestujeme a posypeme nimi pripraveny salat. Nechame posobit asi 20 minut. Potom to rozdelime na 2 taniere.

    Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte - obrázok 2
  3. 3

    Hovädzie platky naklepeme. Olivovy olej na panvici rozpalime a platky z kazdej strany okolo jednej minuty oprazime.

    Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte - obrázok 3
  4. 4

    Oprazene platky posolime,okorenime.

    Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte - obrázok 4
  5. 5

    Potom ich poukladame na pripraveny salat. Tentoraz som na toto jedlo pouzila hovädzie mäso,ale robila som ho uz aj z bravcovej panenky a telacinky.

    Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte - obrázok 5

Diskusia k receptu

slavka2012
Zaujimava kombinacia, hodi sa mi, lebo prave zacinam s dietou. Urcite ochutnam.
mracik9
Okorenený a osolený pomaranč som nejedla, to je ale veľmi zaujímavé,určite vyskúšam.
frezia
Dakujem za mile komentare.@slavka2012 ano,mozes to jedlo jest v ramci svojej diety,ale u nas to jedli ti,ktori veru ziadnym dietam neholduju a boli milo prekvapeni. @mracik9 vyskusaj,chuti vyborne.
hyacinta
Tak urobila som to, milujem fenikel a ta kombinacia feniklu s pomarancom, grapefruitom a cervenou cibulkou je neodolatelna, dokonca som nechala ten "salat" cez noc v tej marinade, na to opecene mäsko, pouzila som bravcove, bolo to fantasticke :)