Hovädzie na pive

Autor receptu: chutnaaa

Jedneho casu som randila s Belgicanom. Raz ma pozval na veceru ktoru sam varil a prave toto jedlo mi pripravil. Dnes je to uz skoro 7 rokov co je muz mojho srdca.Zijeme spolu v Belgicku,mame dve krasne deturence. LASKA ide cez ZALUDOK ako sa hovori. Tento recept pochadza z Belgicka a kedze jeho pripara je casovo dost narocna, varim ho ako slovnostnejsie jedlo pri navsteve svokrovcov,ked pozvem priatelov na obed,ci veceru.

10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibulku si nakrajame na kocky,oprazime na oleji a pridame na vatsie kocky nakrajane a okorenene masko.Opecieme,aby sa masko uzavrelo a podlejeme pivom.Maso by malo byt zaliate uplne.Takto pod pokrievkou dusime a podla potreby dolievame pivo. Ked je masko makke,zahustime ho toastom.Odkrojime korku prec a na striedku natrieme horcicu.Kludne mozete pridat aj 5 chlebikov.Vhodime do hrnca k masu a pokracujeme v duseni.Maso by malo byt tak makke,ze sa uplne rozplyva.Dochutime solou,trochou cukru aby to nebolo horke a cier.mlet.kor.
  2. Podavame s hranolkami a POZOR,NIE s TATARSKOU OMACKOU ale s Majonezou.
  3. Dobru chut prajem.