Hovädzie na červenom víne s brusnicami

Autor receptu: jazavka

Tento recept som vyskúšala podľa jednej zo súťažiacich v programe Prostřeno a odvtedy je u nás toto jedlo veľmi obľúbené.

Postup

  1. Narežeme si mäso ako na rezne, rozklepeme, osolíme, opepríme a pokoreníme s korením na roštenku (alebo steak). Obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Mäso vyberieme na tanier a vo výpeku orestujeme cibuľu.
  2. Vložíme mäso späť, podlejeme vývarom (alebo bujónom), vínom a necháme povariť skoro do mäkka...
  3. Do skoro uvareného mäsa pridáme 3-4 PL zaváraných brusníc. Necháme ešte trošku povariť a odstavíme.
  4. Medzi tým ako sa nám mäsko dusí, si pripravíme prílohu. Uvaríme si zemiaky so soľou, zlejeme, pridáme teplé mlieko, maslo, urobíme kašu a do hotovej pridáme surovú cibuľku (sa som nemala mladú, tak som dala starú, chuť OK) Naservírujeme na tanier - aj s brusnicovým kompótom a môžeme konzumovať, prajem dobrú chuť. (Ja nepotrebujem ani mäso, stačia mi zemiaky a šťava...)