Hovädzia sekaná v slanine

Autor receptu: adelka992

robila som ho zo stehna a bolo šťavnaté, môžte použiť aj inú časť z hovädziny, poprípade skombinovať s bôčikom ...

20
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäsko si pomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme majorán ,vajíčka, napučané rohlíky v mlieku , prelisovaný cesnak , nakrájanú cibuľku na jemno a vymiesíme aby sa s hmotou dobre pracovalo. Rozdelíme si ju na 2 časti a každú časť zabalíme do potravinárskej fólie a vytvoríme si šúlaním podlhovastý bochník, kt. z fólie vyberieme a dáme na plech, kt. je potretý olejom.Tak urobíme aj s druhým kusom.
  2. Keď máme bochníčky na plehu ideme ich ,,mumifikovať,, :) poprekladáme ich slaninkou tá zabráni vysušovaniu a podlejeme ich teplou vodou, Pečieme, kontrolujeme a dolievame vodu aby nám neprihoreli.