Hovädzia sekaná v slanine
Autor receptu: adelka992
robila som ho zo stehna a bolo šťavnaté, môžte použiť aj inú časť z
hovädziny, poprípade
skombinovať s bôčikom ...
20 porcií |
15 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- Mäsko si pomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme majorán ,vajíčka, napučané rohlíky v mlieku , prelisovaný cesnak , nakrájanú cibuľku na jemno a vymiesíme aby sa s hmotou dobre pracovalo. Rozdelíme si ju na 2 časti a každú časť zabalíme do potravinárskej fólie a vytvoríme si šúlaním podlhovastý bochník, kt. z fólie vyberieme a dáme na plech, kt. je potretý olejom.Tak urobíme aj s druhým kusom.
- Keď máme bochníčky na plehu ideme ich ,,mumifikovať,, :) poprekladáme ich slaninkou tá zabráni vysušovaniu a podlejeme ich teplou vodou, Pečieme, kontrolujeme a dolievame vodu aby nám neprihoreli.