Hovadzia glejovka v paradajkovej omáčke

Autor receptu: palokuchki

Toto jedlo je u nas velmi oblubene a casto ho robim.

6-8
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovadzie maso-glejovku som si nakrajala na hrubsie rezne. Posolila som ich a okorenila. Hladku muku som premiesala s cervenou paprikou a maso som v nej obalila. Obalene maso som prudko oprazila na rozpalenom oleji. Maso som ulozila na servitku. Na zvysnom oleji som poprazila cibulu nakrajanu na platky a roztlaceny cesnak. Pridala som sampiony a trochu som ich tiez poprazila. Maso som vlozila naspat na cibulu, zaliala som ho vodou, pridala som paradajky, paradakovy pretlak, nastruhanu pomarancovu koru a na platky nakrajane olivy.Maso som pomaly dusila asi 1 1/2hodinu. Nakoniec som maso posypala posekanou petrzlenovou vnatkou.