Hovädzí steak so zeleninou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Steaky pripravené na grile s dozlatista opečenými zemiakmi si môžete vychutnať s vašou obľúbenou zeleninou a Ajvarom jemným od Podravky.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Steaky dobre umyjeme, osušíme papierovými obrúskami, posypeme korenie grill classic a necháme postáť pri izbovej teplote po dobu asi 30 minút.
  2. Zemiaky dobre umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Na panvici zohrejeme 5 lyžíc oleja, pridáme zemiaky a opečieme ich dozlastita zo všetkých strán.
  3. Pridáme cibuľu nakrájanú na kúsky, celý očistený strúčik cesnaku, nakrájanú feferónku a rozmarín. Osolíme, okoreníme a všetko to spolu pražíme niekoľko minút. Pridáme trochu vody a dusíme cca 10 minút, dokým zemiaky nezmäknú.
  4. Na grile alebo grilovacej panvici zohrejeme zostávajúci olej, pridáme steaky a grilujeme ich z každej strany cca 3 minúty, aby boli zvonku zapečené a zvnútra pekne ružové.
  5. Hotové steaky položíme na teplý tanier, prikryjeme a necháme postáť asi 5 minút.