Hovädzí steak Pepper verde s tricolore omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädziu sviečkovicu očistíme a odkrojíme asi 200–gramový steak. Osolíme, okoreníme a pomaly dáme piecť na miernom ohni na medium asi 10 minút z každej strany, ale to je na každom, ako to má rád.
  2. Pepper omáčka: V malom hrnci rozohrejeme smotanu na varenie, pridáme zelené korenie v náleve a mleté farebné korenie. Krátko povaríme, pridáme soľ a korenie podľa chuti.
  3. Cestoviny penne uvaríme all dente do polomäkka a scedíme. Medzitým na panvičku dáme rozohriať olivový olej a pridáme cherry paradajky, mozzarellu, horčicu, osolíme a okoreníme, krátko orestujeme a pridáme cestoviny. Premiešame a podávame.
  4. Náš tip: Každý „rodokmeň rezňa“ má svoje osobitosti, je inak hutný, mastný, mäkký. Zvieratá majú iný genóm, sú inak kŕmené a ošetrované. Za najlepšiu sa právom považuje argentínska hovädzina; rozdiel zacítite už pri prvom kúsku.