Hovädzí perkelt s hroznovým lekvárom a vínom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes skôr sviatočný obed z domácej hovädzinky, ktorú som robila na domácom hroznovom lekvári z čierneho hrozna a s vínom ešte z domáceho zdroja..

5-6
porcií
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila...pripravila slaninu a cibuľu..
  2. pokrájala na kocky..
  3. slaninu som dala roztopiť a pridala som pokrájanú cibuľu a opiekla..
  4. pridala som pokrájané mäso a nechala som odpariť úplne všetku tekutinu...do stredu som pridala lekvár...miešala som a znížila plameň..
  5. potom som podliala troškou vína...osolila, okorenila, pridala rascu,borievky drvené,červenú mletú papriku a nechala som pomaly dusiť..počas dusenia som ešte podliala raz vínom a potom už iba horúcou vodou, malým množstvom...
  6. pridala som pokrájanú papriku a paradajku..paradajku krájam na malé kocky, vtedy netreba sťahovať šupku..
  7. tesne pred dokončením som ešte pridala pokrájaný cesnak...paprika a paradajka sa úplne zozvarili a zahustili šťavu..perkelt sa pripravoval na slabom plameni 70 min.
  8. pokiaľ sa dusilo mäso, pripravila som si ako prílohu nokerle..hotový perkelt..
  9. jedlo som uložila na taniere..prajem vám dobrú chuť..