Horčicová panenka s pórkovou omáčkou a pečeným zemiakom s vločkami čiernej soli

celero - bez fotkycelero, 15. decembra 2010
Horčicová panenka s pórkovou omáčkou a pečeným zemiakom s vločkami čiernej soli
Foto: celero
4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

1 ks
3 PL
2 dcl
1 ks
4 ks
2 PL, vločky
1 PL, čerstvá
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku nasolíme a bohato potrieme horčicou. Mäso vložíme do pekáčika (ja som použila 2 silikónové formy ako na biskupský chlebíček), podlejeme vínom a okolo mäska naukladáme očistený a na väčšie kúsky nakrájaný pór a prikryjeme.

  2. 2

    Zemiaky umyjeme, položíme na kúsok alobalu, posypeme vločkami čienej soli a dôkladne zabalíme.

  3. 3

    Mäso aj zemiaky vložíme do vyhriatej rúry. Prvých 15 minút pečieme pri 250 stupňoch a na ďalších 15 minút teplotu znížime na 220 stupňov. Potom teplotu ďalej znížime na 180 stupňov a pečieme do mäkka ďalších 30 minút.

  4. 4

    Po upečení mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek aj upečený pór vložíme do menšieho hrnca, pridáme pretržlenovú vňať a rozmixujeme. Necháme prejsť varom a zjemníme šľahačkovou smotanou.

  5. 5

    Mäso nakrájame na veľmi jemné plátky a podávame s omáčkou a pečeným zemiakom. Samozrejme to všetko treba zapíjať zostávajúcim vínkom. My sme k tomuto jedlu pili suchý Furmint 2009 od J&J Ostrožovič a bola to výborná kombinácia ;)

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Recept ma zaujal,ale nepoznám čiernu soľ.....a Furmint suchý...veľmi chválim,niekedy som popíjala.Kto varába čiernu soľ a kde dostať?Ďakujem :-)))
Originál názov je "Fleur de Sel". Ja som ju dostala od priateľky zo Šajčiarska, ale myslím, že sa dá dostať aj u nás alebo v Rakúsku - buď vo vinotékach alebo v "potravinových butikoch". V recepte sa môže použiť aj morská hrubozrnná soľ.

Pridaj komentár k receptu: