Hlivový perkelt fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 8. februára 2013
Hlivový perkelt (fotorecept)
Foto: babkamt

Moja rodinka má rada jedlá , v ktorých sa na ich prípravu používajú hríby , šampiiňóny alebo hliva. Hliva je aj zdravá. Chutný obed Zobraziť celý popisMoja rodinka má rada jedlá , v ktorých sa na ich prípravu používajú hríby , šampiiňóny alebo hliva. Hliva je aj zdravá. Chutný obed je za chvíľku hotový .

Suroviny

300 g (čerstvá)
1 ks
0,5 ČL
1 ČL
1 strúčik
200 ml




Postup

  1. 1

    Propravila som si potrebné suroviny. Hlivu ustricovú,cibuľu , soľ,mi na obrázku chýba , mletú červenú papriku , mleté čierne korenie a mletý kmín.

    Hlivový perkelt (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji som osmahla cibuľu.

    Hlivový perkelt (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hlivu som umyla a nakrájala.

    Hlivový perkelt (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K cibuli som pridala nakrájanú hlivu.

    Hlivový perkelt (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odstavila som z ohňa a pridala som mletú červenú papriku , korenie a mletý kmín a samozrejme aj soľ .

    Hlivový perkelt (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podliala som troškou vody , hlivu som udusila .

    Hlivový perkelt (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hlivu netreba dlho variť .

    Hlivový perkelt (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V kyslej smotane som rozmiešala hladkú múku , vliala som ju do perkeltu a povarila asi 10 minút.

    Hlivový perkelt (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do hotového perkeltu som pridala petržlenovú vňať. Uvarila som vrtulky. Hotovo , môže sa ísť obedovať.

    Hlivový perkelt (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

brano24
Narobil som si chute na tomto recepte. Ešte sme to doma nerobili, ale vyskúšame. Ďakujem.
1x sracz
ludmilam
Hlivu sme ešte nikdy nevarili ani nejedli. Dnes som to práve vyskúšala podľa Vášho receptu. Výborná večera. Ďakujem za super recept. Ukladám si ho do KK.
1x sracz
babkamt
@ludmilam netreba sa brániť vyskúšať nové jedlá .Hliva okrem toho , že je zdravá , je aj chutná . Teší ma , že si varila podľa môjho receptu.
hamrik
Je to naozaj vynikajúce, iba pár detailov chcem doporučiť. Najskôr pred smažením cibule doporučujem "vypráskať" na masti alebo oleji rascu a korenie, potom pokračovať podľa receptu.
1x sracz
bluesun
Ak chcete "zdravsiu" verziu, pouzite nakoniec namiesto smotany kvalitny kremovy jogurt a nezahustujte mukou. Mozete trosku dochutit octom.
1x sracz
jozka2
Syr z crievka?!@marta23 myslis Bambino?
hlivu milujem a mozem ju dostat neustale a cerstvu,tak aj ja ju stale vyuzivam,Jednoduchy a vyborny recept.
*****Hamrik,velmi dobry doplnok,vdaka.
1x sracz
babkamt
@hamrik súhlasím s tvojim postupom. Dobré je dať popražiť kmín, aby sa rozvoňal. @bluesun namiesto smotany sa môže použiť aj hustý biely jogurt. @marta23 ak chceš, pridaj syr v črievku. Ja ich nekupujem.
@jozka2 ďakujem za komentár.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia