Foto: babkamt
Moja rodinka má rada jedlá , v ktorých sa na ich prípravu používajú hríby , šampiiňóny alebo hliva. Hliva je aj zdravá. Chutný obed Zobraziť celý popisMoja rodinka má rada jedlá , v ktorých sa na ich prípravu používajú hríby , šampiiňóny alebo hliva. Hliva je aj zdravá. Chutný obed je za chvíľku hotový .
Postup
-
1
Propravila som si potrebné suroviny. Hlivu ustricovú,cibuľu , soľ,mi na obrázku chýba , mletú červenú papriku , mleté čierne korenie a mletý kmín.
-
2
Na oleji som osmahla cibuľu.
-
3
Hlivu som umyla a nakrájala.
-
4
K cibuli som pridala nakrájanú hlivu.
-
5
Odstavila som z ohňa a pridala som mletú červenú papriku , korenie a mletý kmín a samozrejme aj soľ .
-
6
Podliala som troškou vody , hlivu som udusila .
-
7
Hlivu netreba dlho variť .
-
8
V kyslej smotane som rozmiešala hladkú múku , vliala som ju do perkeltu a povarila asi 10 minút.
-
9
Do hotového perkeltu som pridala petržlenovú vňať. Uvarila som vrtulky. Hotovo , môže sa ísť obedovať.
hlivu milujem a mozem ju dostat neustale a cerstvu,tak aj ja ju stale vyuzivam,Jednoduchy a vyborny recept.
*****Hamrik,velmi dobry doplnok,vdaka.
@jozka2 ďakujem za komentár.