Hlivový perkelt (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Moja rodinka má rada jedlá , v ktorých sa na ich prípravu používajú hríby , šampiiňóny alebo hliva. Hliva je aj zdravá. Chutný obed je za chvíľku hotový .

Postup

  1. Propravila som si potrebné suroviny. Hlivu ustricovú,cibuľu , soľ,mi na obrázku chýba , mletú červenú papriku , mleté čierne korenie a mletý kmín.
  2. Na oleji som osmahla cibuľu.
  3. Hlivu som umyla a nakrájala.
  4. K cibuli som pridala nakrájanú hlivu.
  5. Odstavila som z ohňa a pridala som mletú červenú papriku , korenie a mletý kmín a samozrejme aj soľ .
  6. Podliala som troškou vody , hlivu som udusila .
  7. Hlivu netreba dlho variť .
  8. V kyslej smotane som rozmiešala hladkú múku , vliala som ju do perkeltu a povarila asi 10 minút.
  9. Do hotového perkeltu som pridala petržlenovú vňať. Uvarila som vrtulky. Hotovo , môže sa ísť obedovať.