Hlivový perkelt (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Moja rodinka má rada jedlá , v ktorých sa na ich prípravu používajú hríby , šampiiňóny
alebo hliva. Hliva je aj zdravá. Chutný obed je za chvíľku hotový .
Postup
- Propravila som si potrebné suroviny. Hlivu ustricovú,cibuľu , soľ,mi na obrázku chýba , mletú červenú papriku , mleté čierne korenie a mletý kmín.
- Na oleji som osmahla cibuľu.
- Hlivu som umyla a nakrájala.
- K cibuli som pridala nakrájanú hlivu.
- Odstavila som z ohňa a pridala som mletú červenú papriku , korenie a mletý kmín a samozrejme aj soľ .
- Podliala som troškou vody , hlivu som udusila .
- Hlivu netreba dlho variť .
- V kyslej smotane som rozmiešala hladkú múku , vliala som ju do perkeltu a povarila asi 10 minút.
- Do hotového perkeltu som pridala petržlenovú vňať. Uvarila som vrtulky. Hotovo , môže sa ísť obedovať.