Foto: jarik
V decembri minulého roka sme si kúpili chalupu, nuž zbierame recepty, ktoré tam budeme variť. Hliva je nenáročná na prípravu a dá sa využiť Zobraziť celý popisV decembri minulého roka sme si kúpili chalupu, nuž zbierame recepty, ktoré tam budeme variť. Hliva je nenáročná na prípravu a dá sa využiť v mnohých receptoch. Tento je veľmi jednoduchý a výsledok je naozaj chutný.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
(na jednu porciu 150 g) |
|
(na jednu porciu 2-3 stúčiky) rozdrvený |
|
|
|
(ja som použil morskú soľ s bylinkami) |
|
(podľa chuti) |
|
|
Postup
-
1
Klobúčiky hlivy ustricovej jemne posypeme z hladkej strany múkou a obrátime (hlúbiky môžeme využiť s ostatnou hlivou napr. na hlivový paprikáš).
-
2
Stranu s lupienkami pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme, osolíme, potrieme roztlačeným cesnakom a poprášime múkou.
-
3
Hlivu vyprážame na rozpálenom oleji (ja som použil olivový olej) – najprv z hladkej strany.
-
4
Po zatiahnutí klobúčikov hlivu obrátime.
-
5
Podávame s pečenými zemiakmi (ja som si dal výborný zeleninový šalát).
dal by som si, hliva, to je moje,,,
Škoda, že hliva je taká drahá, robila by som častejšie:) Pekný deň.