Hliva na chalupársky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: jarik

V decembri minulého roka sme si kúpili chalupu, nuž zbierame recepty, ktoré tam budeme variť. Hliva je nenáročná na prípravu a dá sa využiť v mnohých receptoch. Tento je veľmi jednoduchý a výsledok je naozaj chutný.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Klobúčiky hlivy ustricovej jemne posypeme z hladkej strany múkou a obrátime (hlúbiky môžeme využiť s ostatnou hlivou napr. na hlivový paprikáš).
  2. Stranu s lupienkami pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme, osolíme, potrieme roztlačeným cesnakom a poprášime múkou.
  3. Hlivu vyprážame na rozpálenom oleji (ja som použil olivový olej) – najprv z hladkej strany.
  4. Po zatiahnutí klobúčikov hlivu obrátime.
  5. Podávame s pečenými zemiakmi (ja som si dal výborný zeleninový šalát).