Hliva na chalupársky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: jarik
V decembri minulého roka sme si kúpili chalupu, nuž zbierame recepty, ktoré tam budeme variť. Hliva je nenáročná na prípravu a dá sa využiť v mnohých receptoch. Tento je veľmi jednoduchý a výsledok je naozaj chutný.
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Klobúčiky hlivy ustricovej jemne posypeme z hladkej strany múkou a obrátime (hlúbiky môžeme využiť s ostatnou hlivou napr. na hlivový paprikáš).
- Stranu s lupienkami pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme, osolíme, potrieme roztlačeným cesnakom a poprášime múkou.
- Hlivu vyprážame na rozpálenom oleji (ja som použil olivový olej) – najprv z hladkej strany.
- Po zatiahnutí klobúčikov hlivu obrátime.
- Podávame s pečenými zemiakmi (ja som si dal výborný zeleninový šalát).