Ham-mňam smotanové langoše

Autor receptu: najkuchticka

Pre mna je tento recept na langoše ten naj! Su chrumkave, nadychane, makkučké...vyborne chutia. Vyskusajte niekedy tento recept ked budete mat na ne chut :) Privitam aj vas nazor do komentu :)

21
porcií
25-30 minút
príprava

Postup

  1. Z mlieka, štipky cukru a droždia pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, vajíčkami, smotanou a soľou.
  2. Vypracujeme a odložíme na 60 min. do chladničky.
  3. Z cesta vyformujeme bochníčky a necháme ich kysnúť asi 20 min. Potom každý prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme. Tip: Najlepsie sa bochnik roztahuje na poolejovanom tanieri! Prstami na nom tvarujeme langosovu placku.
  4. Nakoniec ich potrieme prelisovaným cesnakom rozotretým so soľou a pridáme smotanu, kečup a syr.