Ham-mňam smotanové langoše
Autor receptu: najkuchticka
Pre mna je tento recept na langoše ten naj! Su chrumkave, nadychane, makkučké...vyborne
chutia. Vyskusajte niekedy tento recept ked budete mat na ne chut :) Privitam aj vas nazor
do komentu :)
21 porcií |
25-30 minút príprava |
Postup
- Z mlieka, štipky cukru a droždia pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, vajíčkami, smotanou a soľou.
- Vypracujeme a odložíme na 60 min. do chladničky.
- Z cesta vyformujeme bochníčky a necháme ich kysnúť asi 20 min. Potom každý prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme.
Tip: Najlepsie sa bochnik roztahuje na poolejovanom tanieri! Prstami na nom tvarujeme langosovu placku.
- Nakoniec ich potrieme prelisovaným cesnakom rozotretým so soľou a pridáme smotanu, kečup a syr.