Halušky so špenátom a ricottou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. V šupke uvarené zemiaky pretlačíme. Pridáme vajcia, soľ, korenie a múku a vypracujeme cesto. Cesto rolujeme a rozdelíme na 3 časti. Vytvarujeme z cesta valce hrubé ako prst. Pomocou noža nakrájame cesto na 2 cm kúsky. V osolenej vriacej vode varíme cesto asi 5 minút, potom scedíme.
  2. Špenátové listy udusíme na masle, okoreníme, pridáme drvený cesnak a smotanu. Primiešame syr ricotta a privedieme do varu. Primiešame k tomu aj cesto, ktoré sme prepiekli na olivovom oleji. Posypeme parmezánom a ihneď podávame.
  3. NÁŠ TIP: Vhodnou alternatívou špenátu je mangold. Túto veľmi chutnú listovú zeleninu pestujú v množstve rôznych odrôd, ktoré sa líšia aj farebne. Možno využiť mangoldové listy aj stonky.