Halibut na hubovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
6-8 minút
na 180 °C

Postup

  1. Porcie halibuta opečieme na masle kožou dolu, potom ich otočíme a z druhej strany opečieme asi pol minúty, osolíme a dáme dopiecť do rúry na 180 °C asi 6 – 8 minút. Môže byť v strede zľahka nedopečený.
  2. Hubové pyré: Šalotku nakrájanú najemno zľahka speníme na masle, pridáme huby, posypeme mletou rascou, osolíme, chvíľku podusíme a dôkladne rozmixujeme. Ak treba, dosolíme a môžeme pridať trošku nasekaných lístkov tymianu.
  3. Citrónová omáčka: Rybací vývar, víno, štvrtky cibule, bobkový list, biele korenie a plátok masla necháme pomaly odpariť na tretinu objemu. Precedíme cez jemné sito, pridáme šľahačku a citrónovú šťavu. Necháme ešte zvariť do hustejšej konzistencie a osolíme. Na záver môžeme premixovať ponorným mixérom.