Halászlé z kapra

Autor receptu: radox1

S halászlé je to podobné ako s gulášom,čo región,to iné zloženie,ale základ je rovnaký-cibuľa,ryba a červená mletá paprika.Nechal som si odložit niekolko kaprích hláv,k tomu jeden kapor,v mrazáku som mal zopár ostriežov,samozrejme čím viac druhov rýb,tým lepšie.Mlieč nakoniec je super,s ikrami pozor-niektoré sú nahorklé.

6-8
porcií
60 minút
príprava
200 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kapra pozporcujeme,pekné kúsky nasolíme a dáme bokom.do velkého hrnca vložíme zbytky kapra,hlavy bez žiaber a očí,soľ,celé čierne korenie,cesnak,feferony,rajčiny,zelené papriky,všetko zalejeme vodou a varime 2-3 hodiny do rozpadnutia masa od kostí.potom všetko dobre prepasírujeme cez nie úplne jemné sito.
  2. finálna fáza: Cibuľu nakrájanú na malé kocky vložíme do hrnca s bravčovou mastou,a spolu s mletým korením restujeme do zlatohneda,potom vložíme pretlak ktorý je potrebný dobre vyrestovat do vtedy,kým mast ostane opať číra, potom prisipeme ml.papriku ktoru necháme v masti dobre vyluhovať-dat hrniec bokom z tepelného zdroja,prilejeme čast prepasírovaného vývaru a necháme prevrieť.
  3. Opat dam hrniec bokom a s pomorným mixérom celú zmes dobre rozmixujem,aby polievka ostala bez kúska cibule a zároven sa aj zahustí.dolejem zbytok vývaru,necháme povarit a asi 10 minún pred koncom vložím pripravené kúsky rýb spolu s mliečou a miešame už opatrne aby sa maso nerozpadlo. Podávame ako samostatný chod s chlebom,občas si priložím kyslú smotanu.