Orieškové guľky

Guľky s lieskovými orieškami

Autor receptu: redakcia

Veľmi chutný spôsob, ako do vianočného pečiva zakomponovať celé lieskové oriešky.

45
porcií
10-12 minút
na 170 °C

Postup

  1. Suché preosiate ingrediencie (múka, cukor, soľ) miešame s kúskami masla, než budeme cítiť „piesok“. Kúsky masla sa musia stratiť. Potom pridáme žĺtok, nastrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme cesto. To necháme v chlade odležať minimálne hodinu.
  2. Lieskové orechy nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 150 °C dozlatista.
  3. Z odležaného cesta vytvoríme 10 g kôpky. Do každej vložíme opečený lieskový oriešok a vytvarujeme guľku. Guľky ukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 170 °C asi 10–12 minút dozlatista.
  4. Mierne teplé ich obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru, ktoré sme zmiešali v pomere 1:1.