Orieškové guľky
Guľky s lieskovými orieškami
Autor receptu: redakcia
Veľmi chutný spôsob, ako do vianočného pečiva zakomponovať celé
lieskové oriešky.
45 porcií |
10-12 minút na 170 °C |
Postup
- Suché preosiate ingrediencie (múka, cukor, soľ) miešame s kúskami masla, než budeme cítiť „piesok“. Kúsky masla sa musia
stratiť. Potom pridáme žĺtok, nastrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme cesto. To necháme v chlade odležať minimálne hodinu.
- Lieskové orechy nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 150 °C dozlatista.
- Z odležaného cesta vytvoríme 10 g kôpky. Do každej vložíme opečený lieskový oriešok a vytvarujeme guľku. Guľky ukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 170 °C asi 10–12 minút
dozlatista.
- Mierne teplé ich obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru, ktoré sme zmiešali v pomere 1:1.