Gule obalené v kapuste
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- V miske si pripravíme mleté mäso, do ktorého dáme nadrobno nakrájané údené mäso. Osolíme, pridáme sladkú a štipľavú papriku, primiešame šálku surovej ryže, ktorú sme vyprali v horúcej vode, celé vajce a všetko premiešame. Do hrnca na 1 PL masti a kúsok usmaženej slaniny pridáme cibuľu a speníme ju. Z mletého mäsa vytvoríme malé gule a obalíme ich kapustou.
- Guľami pokryjeme dno hrnca a dusíme asi hodinu, až kým ryža zmäkne. Podlievame precedenou šťavou z kapusty, vývarom či teplou vodou. Desať minút pred dovarením zalejeme smotanou.
- Hotové jedlo môžeme zahustiť zápražkou.
|