Gule obalené v kapuste

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V miske si pripravíme mleté mäso, do ktorého dáme nadrobno nakrájané údené mäso. Osolíme, pridáme sladkú a štipľavú papriku, primiešame šálku surovej ryže, ktorú sme vyprali v horúcej vode, celé vajce a všetko premiešame. Do hrnca na 1 PL masti a kúsok usmaženej slaniny pridáme cibuľu a speníme ju. Z mletého mäsa vytvoríme malé gule a obalíme ich kapustou.
  2. Guľami pokryjeme dno hrnca a dusíme asi hodinu, až kým ryža zmäkne. Podlievame precedenou šťavou z kapusty, vývarom či teplou vodou. Desať minút pred dovarením zalejeme smotanou.
  3. Hotové jedlo môžeme zahustiť zápražkou.