Gulášová polievka (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes pridávam notoricky známu sýtu polievku.

Postup

  1. Bravčové pliecko som umyla,osušila. Nakrájala som ho na kocky.
  2. Na jednej polievkovej lyžici domácej bravčovej masti som opražila cibuľu,pridala som aj rascu. Cibuľu som podliala troškou vody, miešala som ju , kým sa voda nevyparila.
  3. Očistila som si cesnak,ten som nakrájala na plátky.Pripravila som si bobkové listy, mletú rascu, mleté čierne korenie,štipľavú a sladkú mletú papriku.
  4. K cibuli som pridala mäso, sprudka som ho opiekla , aby sa zatiahlo. Opekala som ho kým nezbledlo.
  5. Paradajku a papriku som si tiež nakrájala na malinké kúsky.
  6. Pridala som ju k mäsu.Opečené mäso som poprášila mletou štipľavou a sladkou paprikou , pridala som soľ a mleté čierne korenie a polovicu z cesnaku. Mäso som podliala asi 250 ml horúcim hovädzím vývarom.V tlakovom hrnci som ho varila 20 minút.
  7. Medzitým som si očistila zemiaky. Jeden som nastrúhala na zahustenie polievky.
  8. Zvyšok zemiakov som nakrájala na kocky.
  9. Po 20 minútach som pridala nastrúhaný zemiak , aj zemiaky na kocky pokrájané , zvyšok cesnaku , pridala som ešte horúcu vodu a varila som , kým zemiaky nezmäkli asi 10 minút. Strúhaný zemiak polievku zahustil.
  10. Už je obed hotový , môžeme jesť.Dobrú chuť.