Gulášová polievka (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Dnes pridávam notoricky známu sýtu polievku.
Postup
- Bravčové pliecko som umyla,osušila. Nakrájala som ho na kocky.
- Na jednej polievkovej lyžici domácej bravčovej masti som opražila cibuľu,pridala som aj rascu. Cibuľu som podliala troškou vody, miešala som ju , kým sa voda nevyparila.
- Očistila som si cesnak,ten som nakrájala na plátky.Pripravila som si bobkové listy, mletú rascu, mleté čierne korenie,štipľavú a sladkú mletú papriku.
- K cibuli som pridala mäso, sprudka som ho opiekla , aby sa zatiahlo. Opekala som ho kým nezbledlo.
- Paradajku a papriku som si tiež nakrájala na malinké kúsky.
- Pridala som ju k mäsu.Opečené mäso som poprášila mletou štipľavou a sladkou paprikou , pridala som soľ a mleté čierne korenie a polovicu z cesnaku. Mäso som podliala asi 250 ml horúcim hovädzím vývarom.V tlakovom hrnci som ho varila 20 minút.
- Medzitým som si očistila zemiaky. Jeden som nastrúhala na zahustenie polievky.
- Zvyšok zemiakov som nakrájala na kocky.
- Po 20 minútach som pridala nastrúhaný zemiak , aj zemiaky na kocky pokrájané , zvyšok cesnaku , pridala som ešte horúcu vodu a varila som , kým zemiaky nezmäkli asi 10 minút. Strúhaný zemiak polievku zahustil.
- Už je obed hotový , môžeme jesť.Dobrú chuť.