Gulášová polievka

dorisa - fotkadorisa, 7. novembra 2010
Gulášová polievka
Foto: dorisa

Dnes večer som nemala čo dať priateľovi na večeru, tak som vybrala asi 200g hovadzieho mäsa, a urobila takú striedmejšiu gulášovú polievku, teda "kotlíkový Zobraziť celý popisDnes večer som nemala čo dať priateľovi na večeru, tak som vybrala asi 200g hovadzieho mäsa, a urobila takú striedmejšiu gulášovú polievku, teda "kotlíkový guláš".

2
porcie
5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g, na guláš
5 ks
1 ks
1 ks
1/2 strúčiku
1 hrsť
1 ks




Postup

  1. 1

    Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na rezance nakrájané hovadzie mäso na guláš.

  2. 2

    Osolíme,okoreníme, zasypeme červenou mletou paprikou ,a podlejeme vodou , pridáme umyte usušené hríby a dusíme do zmäknutia mäsa.

  3. 3

    Pridáme na kocočky nakrájané zemiaky a nakrájanú paradajku a papriku , majorán a dovaríme. Možme pridať štipku chili papričiek na dochutenie. Vyšli dve porcie, ako stvorené na chutnu večeru. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

marienka44
Toho cesnaku mohlo byt aj viac ako 1/2 strucika. Hlavne chyba okrem rajciny aj rajcinovy pretlak. Inac v poriadku. :-)
marta23
V texte sa nespomína majorán zo surovín. Ten sa dáva nakoniec. A mohol by sa kvôli chuti dať aj malý bobkový list do polievky.
dorisa
@marienka44 , keby si videla ten strúčik,tak by si na dve porcie určite nedala viac, vieš, ja mám taký cesnak, že je ako celá hlávka. A každy nech si dá do jedla tak,ako mu chutí. Takže to je moj komentár k tvojmu, ďakujem ti za záujem, pretlak do žiadnej gulášovej polievky,ani kotlikového guláša ja nedávam.
dorisa
Každý nech si dá premňa aj kyslú uhorku do guláša., keď mu to chutí. Tento bol priprvený,ako- čo chladnička dala. Nebudem ja osobne kritizovat, to je váš názor, ja to beriem, ale to nebude teraz pravidlo, že aj ja budem variť podľa vašich predstáv. Niektoré nápady si zoberiem za svoje, ale to je vec názoru a chute. Takže teším sa na vaše recepty.
janka81
Polievočka vyzerá mňam:) A máte pravdu, toto je váš recept, tak ste si tam dala čo vy ste zvyknutá,veď o tom to tu je, nie? Majorán je v texte, treba lepšie čítať.
zitar
@dorisa , ja by som veru nepohrdla takouto večerou, vyzerá dobre a určite bola aj chutná.
@marienka44 a @marta23 , čo by sa tam malo a nemalo dať, to je na každom kuchárovi, veď keby sme všetci varili rovnako...........????
bozulka
Ja robím podobne a niekedy aj ináč podľa chuti,ale tie šálky sú nóóó úžasné.Závidím a doopravdy,ale aj prajem.
dorisa
@bozulka , šáločky mám 6ks , keď som ich videla v obchode, hneď som ich zhabla, je perfektné z nich jesť aj sú pekné, na každej je iná polievka. Ďakujem.
3sandra3
tie tvoje šáločky sú naozaj krásne,,, a gulášik vyzerá mňamkovo
janikbj
guláš na akýkoľvek spôsob milujeme :-) tento vyzerá vynikajúco, na 1* :-) pekný večer