Guľáš z mladého diviaka

listickakmotricka - fotkalistickakmotricka, 12. apríla 2013

Takto si predstavujem poctivý český "hospodský gulášek".

Suroviny

cca 500 g
200 g
1  PL
1  dl
1 PL
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maso z mladého diviaka umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno a približne 15 minút opekáme na masti. Ja používam domácu masť z diviaka. Cibuľa nesmie byť spálená, ale do zlata opražená.

    Guľáš z mladého diviaka - obrázok 1
  2. 2

    K dozlata opečenej cibuli pridáme 1 polievkovú lyžicu hladkej múky a krátko opražíme.

    Guľáš z mladého diviaka - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mletú červenú papriku, zamiešame a zalejeme paradajkovým pretlakom. Používam domáci paradajkový pretlak, ktorý má nezameniteľnú chuť a voňu.

    Guľáš z mladého diviaka - obrázok 3
  4. 4

    Domáci paradajkový pretlak je riedky, nemusíme pridať vodu.

    Guľáš z mladého diviaka - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme maso, zamiešame a podlejeme horúcou vodou. Ochutíme rascou, mletým čiernym korením, nasekaným cesnakom a soľou. Podľa chuti možeme pridať čerstvý, alebo sterilizovaný feferón. Za občasného miešania dusíme približne hodinu. Počas dusenia podlievame podľa potreby vodou. Keď je maso makké dochutíme majoránkou.

    Guľáš z mladého diviaka - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s žemľovou knedľou, alebo s chlebom. Guľáš je chutný posypaný nasekanou cibuľou. Dobrú chuť.

    Guľáš z mladého diviaka - obrázok 6

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
ja mäso oprazim na cibuli aby sa zatiahlo a dusim bez vody len vo vlastnej stave aspon pol hodiny aj viac a az potom pridam pretlak a vodu, polovicu davky cesnaku davam pri duseni a polovicu pred dovarenim a musi byt aj vela stavy a poctiva domaca zemlova knedla
V Čechách pripravujú hospodský guľáš často tak, že opraženú cibuľu zalejú pretlakom, pridajú maso a trošku podlejú. Keď pripravujem PERKELT dusím maso vo vlastnej šťave a zeleninu, cesnak a pretlak pridávam v polčase. Ale guľáš, perkelt, paprikáš a český guľáš majú odlišné postupy prípravy.
možno v nejakej českej hospode sa sa takto varí mäso vo vode ,ale
normálne sa orestuje na cibuľke , mäso sa zatiahne a dusíme ho pokiaľ nepustí šťavu. Necháme ešte chvíľu dusiť na slabom plameni pokiaľ nebude polomäkké a až potom pridáme /vývar, pivo , víno ,
vodu/ a ostatné ingrediencie. Múku do gulášu nedávam.
Guľáš vyzerá úžasne. Tak ma inšpiroval, že ho idem dnes vyskúšať. Pridám len trochu sušených hríbikov . A dám aj trochu múky na zahustenie. Už sa teším ako bude všetkým chutiť
Je to BAŠTA. Ja mám však trošku iný postup a múku v guláši nepoznám. Do cibuľky dám hneď celú rascu a s ňou ju pražím do zlata. Potom dám čierne korenie, po chvíľke papriku, krátko orestujem aby nezhorkla a pridám mäsko, ktoré hneď zasolím, nech pustí šťavu. Zasypem cesnakom a vo vlastnej šťave dusím do mäkka ....v polovici pridám ošúpané paradajky a trochu horčice. Pred koncom červené víno......a ide sa na to
Aj ja sice robievam gulas z diviaka trochu "naopak" ako ty ....ale skusim aj takto .Ved co ak bude lepsi ako moj ? Myslim si , ze nikto z nas nema "patent" na ten najpravejsi , jedinecny , najsamlepsi gulas :-) A este k tomu dodam - kazdy mame inu chut , kazdemu z nas chuti nieco ine . Ja napriklad nechcem v gulasi ani horcicu ,ani pivo ci vino . Moj muz ma rad gulasi posypany surovou cibulkou .Dcera zasa pridava do gulasu farebnu papriku lebo jej manzelovi to takto chuti :-) To ale neznamena , ze uz nikdy neochutnam iny gulas ako moj podla mamickinho receptu :-))))))))))))))))
Ako vraví @babidka , každý má ten svoj guľáš, ani ja nedávam horčicu,a alkohol - základom je veľa cibule, mletá č. paprika, rasca a dobré ( hovädzie, ai.) mäso. Ale viem, že je aj pivný guľáš, a ešte veľa iných.
Naozaj úžasné fotky. Najmä na tej prvej ako sú krásne usporiadané všetky potrebné suroviny. Líštičkakmotrička je asi kuchárka s vycibreným vkusom a zmyslom pre poriadok

Pridaj komentár k receptu: