Guľáš z mladého diviaka

listickakmotricka - fotkalistickakmotricka, 12. apríla 2013

Takto si predstavujem poctivý český "hospodský gulášek".

Suroviny

cca 500 g
200 g
1  PL
1  dl
1 PL
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maso z mladého diviaka umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno a približne 15 minút opekáme na masti. Ja používam domácu masť z diviaka. Cibuľa nesmie byť spálená, ale do zlata opražená.

    Guľáš z mladého diviaka - obrázok 1
  2. 2

    K dozlata opečenej cibuli pridáme 1 polievkovú lyžicu hladkej múky a krátko opražíme.

    Guľáš z mladého diviaka - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mletú červenú papriku, zamiešame a zalejeme paradajkovým pretlakom. Používam domáci paradajkový pretlak, ktorý má nezameniteľnú chuť a voňu.

    Guľáš z mladého diviaka - obrázok 3
  4. 4

    Domáci paradajkový pretlak je riedky, nemusíme pridať vodu.

    Guľáš z mladého diviaka - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme maso, zamiešame a podlejeme horúcou vodou. Ochutíme rascou, mletým čiernym korením, nasekaným cesnakom a soľou. Podľa chuti možeme pridať čerstvý, alebo sterilizovaný feferón. Za občasného miešania dusíme približne hodinu. Počas dusenia podlievame podľa potreby vodou. Keď je maso makké dochutíme majoránkou.

    Guľáš z mladého diviaka - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s žemľovou knedľou, alebo s chlebom. Guľáš je chutný posypaný nasekanou cibuľou. Dobrú chuť.

    Guľáš z mladého diviaka - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Diviačie mäso, Česká kuchyňa, Hlavné jedlá, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
používateľ nemá avatar
hag
Fajnovka. Ale ja by som tú múku vynechala úplne.
ja mäso oprazim na cibuli aby sa zatiahlo a dusim bez vody len vo vlastnej stave aspon pol hodiny aj viac a az potom pridam pretlak a vodu, polovicu davky cesnaku davam pri duseni a polovicu pred dovarenim a musi byt aj vela stavy a poctiva domaca zemlova knedla
V Čechách pripravujú hospodský guľáš často tak, že opraženú cibuľu zalejú pretlakom, pridajú maso a trošku podlejú. Keď pripravujem PERKELT dusím maso vo vlastnej šťave a zeleninu, cesnak a pretlak pridávam v polčase. Ale guľáš, perkelt, paprikáš a český guľáš majú odlišné postupy prípravy.