Foto: listickakmotricka
Takto si predstavujem poctivý český "hospodský gulášek".
Postup
-
1
Maso z mladého diviaka umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno a približne 15 minút opekáme na masti. Ja používam domácu masť z diviaka. Cibuľa nesmie byť spálená, ale do zlata opražená.
-
2
K dozlata opečenej cibuli pridáme 1 polievkovú lyžicu hladkej múky a krátko opražíme.
-
3
Pridáme mletú červenú papriku, zamiešame a zalejeme paradajkovým pretlakom. Používam domáci paradajkový pretlak, ktorý má nezameniteľnú chuť a voňu.
-
4
Domáci paradajkový pretlak je riedky, nemusíme pridať vodu.
-
5
Pridáme maso, zamiešame a podlejeme horúcou vodou. Ochutíme rascou, mletým čiernym korením, nasekaným cesnakom a soľou. Podľa chuti možeme pridať čerstvý, alebo sterilizovaný feferón. Za občasného miešania dusíme približne hodinu. Počas dusenia podlievame podľa potreby vodou. Keď je maso makké dochutíme majoránkou.
-
6
Podávame s žemľovou knedľou, alebo s chlebom. Guľáš je chutný posypaný nasekanou cibuľou. Dobrú chuť.
normálne sa orestuje na cibuľke , mäso sa zatiahne a dusíme ho pokiaľ nepustí šťavu. Necháme ešte chvíľu dusiť na slabom plameni pokiaľ nebude polomäkké a až potom pridáme /vývar, pivo , víno ,
vodu/ a ostatné ingrediencie. Múku do gulášu nedávam.