Guľáš z mladého diviaka

Autor receptu: listickakmotricka

Takto si predstavujem poctivý český "hospodský gulášek".

Postup

  1. Maso z mladého diviaka umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno a približne 15 minút opekáme na masti. Ja používam domácu masť z diviaka. Cibuľa nesmie byť spálená, ale do zlata opražená.
  2. K dozlata opečenej cibuli pridáme 1 polievkovú lyžicu hladkej múky a krátko opražíme.
  3. Pridáme mletú červenú papriku, zamiešame a zalejeme paradajkovým pretlakom. Používam domáci paradajkový pretlak, ktorý má nezameniteľnú chuť a voňu.
  4. Domáci paradajkový pretlak je riedky, nemusíme pridať vodu.
  5. Pridáme maso, zamiešame a podlejeme horúcou vodou. Ochutíme rascou, mletým čiernym korením, nasekaným cesnakom a soľou. Podľa chuti možeme pridať čerstvý, alebo sterilizovaný feferón. Za občasného miešania dusíme približne hodinu. Počas dusenia podlievame podľa potreby vodou. Keď je maso makké dochutíme majoránkou.
  6. Podávame s žemľovou knedľou, alebo s chlebom. Guľáš je chutný posypaný nasekanou cibuľou. Dobrú chuť.