Guľáš z mladého diviaka
Autor receptu: listickakmotricka
Takto si predstavujem poctivý český "hospodský gulášek".
Postup
- Maso z mladého diviaka umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno a približne 15 minút opekáme na masti.
Ja používam domácu masť z diviaka.
Cibuľa nesmie byť spálená, ale do zlata opražená.
- K dozlata opečenej cibuli pridáme 1 polievkovú lyžicu hladkej múky a krátko opražíme.
- Pridáme mletú červenú papriku, zamiešame a zalejeme paradajkovým pretlakom. Používam domáci paradajkový pretlak, ktorý má nezameniteľnú chuť a voňu.
- Domáci paradajkový pretlak je riedky, nemusíme pridať vodu.
- Pridáme maso, zamiešame a podlejeme horúcou vodou. Ochutíme rascou, mletým čiernym korením, nasekaným cesnakom a soľou.
Podľa chuti možeme pridať čerstvý, alebo sterilizovaný feferón. Za občasného miešania dusíme približne hodinu. Počas dusenia podlievame podľa potreby vodou. Keď je maso makké dochutíme majoránkou.
- Podávame s žemľovou knedľou, alebo s chlebom. Guľáš je chutný posypaný nasekanou cibuľou.
Dobrú chuť.