Guláš z kuracích stehien (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Jednoduchú prípravu zvládne aj školák.
Postup
- Usmažíme si cibuľu a potom k nej pridáme 1PL paradajkového pretlaku.
- Zmes pretlaku a cibule ďalej smažíme za stáleho miešania.
- Pokračujeme pridaním 1 PL mletej sladkej papriky.
- Zmes krátko premiešame a ihneď ju z platne sporáka odstavíme, aby nám paprika nezhorela. Dielo necháme trochu odstáť.
- Do tohoto paprikového základu ďalej primiešame na väčšie kusy pokrájané vykostené kuracie stehná. Ja som jedno stehno prekrojil na päť častí.
- Ďalej na mäso nalejeme 400-500 ml studenej vody. Keď si tú vodu skombinujete napr.s červeným vínom, tak bude guláš určite chutnejšì.
- Potom už, len k mäsu pridáme koreniny a varíme zhruba 50 minút.
Mäso medzičasom musíme ochutnať a tak prispôsobiť celkový čas varenia pokrmu.
No nesmieme zabudnúť nato, že mäso sa bude ešte naďalej varit aj v nádobe ktorú sme zložli z varnej dosky. Ja som si k tomuto gulášu ako prílohu uvaril zemiaky v šupke. Všetko dobré priatelia.