Guláš z králika

Autor receptu: peter64

Postup

  1. Z očistenej,umytej prednej časti králika s čiastočne odseknutými kosťami sa nasekajú kúsky (asi 4-5 kúskov na porciu).
  2. Na masti dozlata opražená,nadrobno nakrájaná očistená cibuľa sa zaprášime mletou červenou paprikou,spení,zalejeme vodou a povaríme. Do základu sa vloží pripravené mäso,krátko podusíme,osolíme,okoreníme, pridáme rajčiakový pretlak,zavaríme a dusíme domäkka pod pokrievkou.Počas dusenia sa mäso premieša a podľa potreby dolejeme vodou.
  3. Pred do dusením sa pridá nastrúhaný cesnak. Mäkké mäso sa podľa potreby dochutíme soľou,majoránom a krátko podusí. Vhodne prílohy, varené zemiaky,dusená ryža chlieb, rôzne pečivo.