Guláš na husto

Autor receptu: alexdidi

Tento starý "rodinný" recept robievala ešte moja babička.Aj názov receptu som ponechala podľa nej.Uvádzam ho ako ďalší recept na rýchle, jednoduché, ale pritom zaujímavé a naozaj veľmi chutné spracovanie vareného hovädzieho mäsa.Poslúži hlavne tam,kde sa zvykne variť nedeľná hovädzia polievka.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si uvaríme dobrú hovädziu polievku.Varíme pomaly a dlho 2-3 hodiny.Dobre mäkké mäso pokrájame na malé kúsky. Zemiaky ošúpeme a porežeme na malé kocky.
  2. Na masti alebo oleji podusíme cibuľu porezanú na drobno a pridáme pretlačený cesnak.Odstavíme. Keď mierne vychladne, pridáme papriku, korenie, bujón, zemiaky, podlejeme malým množstvom vody a uvaríme do mäkka.
  3. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme mäso, stále miešame a ešte chvíľu varíme, aby sa všetko prepojilo, časť zemiakov sa rozvarí a guláš zahustí. Ak nebudeme podávať deťom,pridáme aj chilli papriku.Výborne chutí aj pikantný. Pozor však - deti tento guláš milujú. Guláš musí byť hustý, bez vody.
  4. Ako príloha sa hodí niečo kyslé: uhorky, čalamáda a pod.