Guacamole na Zelený štvrtok (fotorecept)

Autor receptu: andys

Niečo zelené a menej tradičné na zelený štvrtok :)

10 minút
príprava

Postup

  1. Avokádo rozkrojíme na polovicu, vylúpneme kôstku a lyžicou vydlabeme dužinu. Spolu s cesnakom a citrónovou šťavou rozmixujeme v mixéri.
  2. Rozmixovanú masu vyklopíme do misky, osolíme, okoreníme (čierne korenie môžeme nahradiť čili papričkou, ale keďže naše guacamole je aj pre deti, ja som ho nepoužila) a premiešame.
  3. Paradajku prelejeme horúcou vodou, ošúpeme a odstránime jadierka. Paradajku aj menšiu červenú cibuľu nakrájame na drobno a vmiešame do avokádovej masy.
  4. Celú nátierku môžeme zjemniť 2 lyžicami kyslej smotany, nie je to však podmienkou. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou ako nátierku s tmavým pečivom, alebo smotanový variant ako dip ku grilovaným mäsám.