« Naspäť na tento recept

Grilovaný/pečený Encián/Hermelín (fotorecept) verzia na vytlačenie

Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Rýchle a chutné. A verziu bez slaniny ocenili aj naši rodinní vegetariáni

Autor receptu: ckatka

Postup receptu

Rozložíme si alobal, najlepšie v 2 vrstvách, potrieme ho olejom. Poukladáme naň plátky slaniny, bylinky a pretlačený cesnak. Kto chce, môže dať kolieska cibule, ale to už bude chutiť úplne inak. :) Vegetariáni slaninu nedávajte, jedine že by ste ju potom dali spapať rodinnému psovi.... Veľmi vhodné riešenie je slaninu dať - aby syr neprihorel :) a potom sa s ňou podeliť s mäsožravými členmi domácnosti.
Grilovaný/pečený Encián/Hermelín (fotorecept) - obrázok 1

Položíme syr. Opatrne, aby sa neprepichol o rozmarínovú vetvičku.
Grilovaný/pečený Encián/Hermelín (fotorecept) - obrázok 2

Znova cesnak a bylinky.
Grilovaný/pečený Encián/Hermelín (fotorecept) - obrázok 3

A áno - správne predpokladáte, ešte raz slaninu.
Grilovaný/pečený Encián/Hermelín (fotorecept) - obrázok 4

Balíčky zabalíme a pečieme pri 180 = 200 °C aspoň 20 - 30 minút. Ak máme vonku gril - tak tiež tých 20 min.
Grilovaný/pečený Encián/Hermelín (fotorecept) - obrázok 5

Obrázok hotového jedla nemám. Vždy sa akosi zje skôr ako ho stihnem odfotiť. :) Podávame teplé, s čerstvým pečivom a paradajkami, s bielym vínom...alebo len tak :) Dobrú chuť.

Suroviny




10
minút
príprava
30
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist