Grilovaný/pečený Encián/Hermelín (fotorecept)

Autor receptu: ckatka

Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Rýchle a chutné. A verziu bez slaniny ocenili aj naši rodinní vegetariáni

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozložíme si alobal, najlepšie v 2 vrstvách, potrieme ho olejom. Poukladáme naň plátky slaniny, bylinky a pretlačený cesnak. Kto chce, môže dať kolieska cibule, ale to už bude chutiť úplne inak. :) Vegetariáni slaninu nedávajte, jedine že by ste ju potom dali spapať rodinnému psovi.... Veľmi vhodné riešenie je slaninu dať - aby syr neprihorel :) a potom sa s ňou podeliť s mäsožravými členmi domácnosti.
  2. Položíme syr. Opatrne, aby sa neprepichol o rozmarínovú vetvičku.
  3. Znova cesnak a bylinky.
  4. A áno - správne predpokladáte, ešte raz slaninu.
  5. Balíčky zabalíme a pečieme pri 180 = 200 °C aspoň 20 - 30 minút. Ak máme vonku gril - tak tiež tých 20 min.
  6. Obrázok hotového jedla nemám. Vždy sa akosi zje skôr ako ho stihnem odfotiť. :) Podávame teplé, s čerstvým pečivom a paradajkami, s bielym vínom...alebo len tak :) Dobrú chuť.